Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Donesena Odluka o raspodjeli sredstava za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture u 2024. godini

Na osnovu člana 77 Zakona o kulturi, u cilju podsticanja i podrške razvoju kulture sufinansiranjem programa i projekata, sekretarka Sekretarijata za kulturu Glavnog grada Podgorica Snežana Tomanović donijela je, na Prijedlog odgovarajuće Stručne komisije, Odluku o raspodjeli sredstava za sufinansiranje programa i projekata u oblasti kulture za 2024. godinu.

Na Javni konkurs, kojim su obuhvaćene: vizuelna umjetnost, književnost, muzička umjetnost, časopisi za kulturu i umjetnost, pozorišna djelatnost, kulturno-umjetničke manifestacije i festivali, kulturna baština do 23. marta i zaključenja konkursa, pristiglo je 200 prijava.

Novčana sredstva u ukupnom iznosu od 400.000,00 eura biće opredijeljena za realizaciju podržanih projekata na Konkursu, za 80 projekata pravnih lica i 94 projekta fizičkih lica.

Sekretarijat za kulturu putem ovog Konkursa i brojnih drugih projekata i aktivnosti, nastavlja da unapređuje i obogaćuje kulturnu ponudu Glavnog grada, čime doprinosi pozicioniranju Podgorice na kulturnoj mapi evropskih gradova.

Odluka je dostupna na linku.

SEKRETARIJAT ZA KULTURU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: