Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Zaljubljeni u prirodu: Zeleni talas poziva na akciju čišćenja povodom Dana zaljubljenih

Zeleni talas i NVO Gnijezdo u saradnji sa Opštinama Podgorica, Bar, Budva i Nikšić, najavljuje veliku akciju čišćenja pod nazivom “Zaljubljeni u prirodu”, koja će se održati 15. i 16. februara u navedenim gradovima.

Ova inicijativa ima za cilj da podigne svijest o važnosti očuvanja životne sredine i promociju ekološke odgovornosti. Pozivaju se svi zainteresovani građani i građanke, organizacije civilnog društva, preduzeća, volonteri i volonterke da se pridruže ovoj akciji.

‘’Inspirisani Danom zaljubljenih, odlučili smo da na ovaj način simbolično pokažemo ljubav prema našoj zajednici. Organizovanje ovakvih akcija naglašava važnost sinergije svih aktera – od lokalnih vlasti do svih građana i građanki. Samo zajedničkim angažmanom možemo postići značajne rezultate u očuvanju životne sredine i stvaranju zdravijeg i čistijeg okruženja za sve nas”, istakli su iz Zelenog Talasa.

Lokacije na kojima se akcija organizuje su: • Podgorica – Stočna pijaca, četvrtak 15. februar u 10 sati • Bar – plaža Štrbina, četvrtak 15. februar u 10 sati • Budva – plaža Pizana, nakon toga Slovenska plaža, četvrtak 15. februar u 10 sati • Nikšić – most na kraju Gračaničke ulice, petak 16. februar u 10 sati Značajnu podršku akciji pružili su partneri iz sektora zaštite životne sredine, među kojima su: Zelenilo d.o.o. Podgorica, Čistoća d.o.o. Podgorica, Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada, Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Opštine Nikšić, Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Nikšić, Ecopatriotizam, Komunalno d.o.o. Budva, Turistička organizacija Budva, Turistička organizacija Opštine Bar, Sportsko-rekreativni centar Topolica, DOO Komunalne djelatnosti Bar, Služba zaštite i spašavanja Opštine Bar, Agencija za zaštitu životne sredine, Nacionalni parkovi Crne Gore, izviđačke jedinice u sklopu Saveza izviđača Crne Gore, Evropska omladinska kartica i NVO Centar za omladinsku edukaciju, WOW Montenegro, Montenegro Tourist Service DMC, ali i mnogi drugi.

Nakon uspješno sprovedene akcije čišćenja u Podgorici, uz podršku Zelenila d.o.o, planirana je i realizacija sadnje 1000 sadnica bora kao dodatni korak ka oplemenjivanju lokacije. Ove sadnice su donacija kompanije Mondelez International. Akcija sadnje predstavlja konkretan korak ka obnavljanju prirodne vegetacije i unapređenju biodiverziteta u Glavnom gradu.

Sve informacije vezane za akciju dostupne su na društvenim mrežama Zelenog talasa, a za dodatna pitanja građani i građanke informacije mogu da dobiju putem mejla zelenitalascg@gmail.com ili na brojeve telefona 067 900 057 i 067 900 058

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: