Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Vikend u Gradskom pozorištu

Predstava sa Dramske scene za djecu ,,20 hiljada milja pod morem” (5+), koju je po tekstu Jasmine Fulurije režirao Marko Čeh, biće izvedena 02. marta  sa početkom u 12h u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra ,,Budo Tomović”.

U predstavi igraju: Željko Radunović, Božidar Zuber, Una Lučić/Jovana Brnović i Dijana Dragojević.

 Kostime je uradila Tijana Todorović, scenografiju Neža Mekota a muziku Mladen Nikčević.

,,20000 milja pod morem” bilo je nekada obavezno štivo tokom našeg odrastanja. Ono što je nekada bila naučna fantastika Žila Verna, danas je uveliko realnost pa se u ovoj dramatizaciji bavimo još uvijek neotkrivenim tajnama mora ali i emocijom, a ne toliko fantastikom. Dramatizacija Jasmine Fulurije je u funkciji vizuelnih riješenja mladog slovenačkog reditelja Marka Čeha. Ta vizuelnost ne proizilazi iz visoke tehnologije nego pripada domišljanjima koja su dio čistog teatarskog jezika Jasmine Fulurije

Predstava ,,Modro blago” (8+) biće izvedena u nedelju, 03. marta sa početkom u 12h u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović”. Za komad, koji je rađen po motivima romana jednog od najistaknutijih pisaca i pjesnika Dušana Kostića, tekst je napisao Stevan Koprivica, a režiju potpisuje Staša Koprivica.  

U predstavi igraju: Vule Marković/Muloš Kašćelan, Jelena Simić, Pavle Popović, Vukan Pejović, Maja Šarenac, Dejan Đonović, Goran Slavić, Jelica Vukčević, Branka Femić Šćekić i Emir Ćatović/Stefan Vuković.

Nekada davno, u lijepom gradu između mora i planina, živjeli su dječaci i djevojčice koji su se igrali i maštali. Bilo je to vrijeme kada nije bilo kompjutera, konzola, fejsa, Tvitera ni Instagrama, ma koliko to nevjerovatno zvučalo. U tom vremenu i u tom gradu dani su tekli mirno i pomalo dosadno, a sve važno i lijepo što je trebalo da se dogodi bilo je smješteno u očekivanju sjutrašnjeg dana, nekog budućeg vremena. A onda, odjednom… Iz mraka prošlosti… Nešto…

Karte su dostupne na biletarnici KIC-a ,,Budo Tomović”.  Radno vrijeme biletarnice: radnim danima od 9h do 20h i vikendom dva sata prije početka predstave.

Kontakt telefon: 020 664 237 i 068 551 460.

JU Gradsko pozorište Podgorica

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: