Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U Ulici Balšića biće zasađeno 55 odraslih sadnica kamfora i lalinog drveta; Od postojećih 19 zadržano 11 starih stabala

Imajući u vidu veliko interesovanje javnosti zbog uklanjanja starih stabala u Ulici Balšića, dužni smo da pojasnimo da se uz trasu saobraćajnice koja je duga 280 metara nalazi 19 stabala od kojih će 11 biti zadržano, dok je ostatak predviđen za uklanjanje i to najviše iz razloga što je dostiglo biološki maksimum. Riječ je o stablima koja su stara više decenija, koja su u lošem stanju, slabe funkcionalnosti i dekorativnosti, a koja su vremenom uticala na oštećenje trotoarskih površina koje nijesu bezbjedne za pješake.  

Shodno navedenom, projektom rekonstrukcije ulice je predviđeno uklanjanje pet stabala lipe, dva stabla platana i jedno stablo duda kroz sve tri faze rekonstrukcije

Uz maksimalno zadržavanje postojećih, planirana je sadnja još 55 odraslih formiranih sadnica visine 3,5-4m i to 18 stabala kamfora u prvoj fazi, 21 komad lalinog drveta u drugoj fazi i još 16 komada lalinog drveta u trećoj fazi rekonstrukcije.

Podsjećamo da su i raniji projekti rekonstrukcije saobraćajnica u Podgorici zahtijevali uklanjanje starih stabala, koja su takođe nadomještena novim sadnicama.

Glavni grad ostaje posvećen razvoju grada po mjeri građana Podgorice, a očuvanje zelenih površina i izgradnju novih od samog početka prepoznaje kao prioritet u svom radu.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: