Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

U NB “Radosav Ljumović” promovisana knjiga “Kolijevka”

U petak, 16. februara, sa početkom u 19 sati,  promovisana je knjiga „Kolijevka” autorke Milice Šćepanović. O knjizi je govorio Miroslav Minić, Natalija Đaletić i autorka. 

Miroslav Minić pozdravio je sve prisutne te istakao da ovom zbirkom autorka svjedoči, da sve vrijeme misli na čitaoca i da mu je jedan od utisaka nakon čitanja, da se riječima čuva svjedočanstvo o vremenu i prostoru. 

Autorka knjige „Kolijevka” kazala je da bi voljela da se njena knjiga ekranizuje, ali da je veće zadovoljstvo prikazati je na pozorišnoj sceni.

Natalija Đaletić je naglasila da iz ugla čitaoca može reći da voli svaku rečenicu u knjizi pod nazivom „Kolijevka”. 

Recenzent Gojko Čelebić u svom osvrtu je istakao da je autorka svojevrstan majstor riječi i promišljenih rečenica: „U svom književnom postupku autorka izuzetnu pažnju poklanja psihologiji svojih likova. Detaljima, gestovima i govorom ona ponire u dubine svojih junaka. Naracija je raskošna u stvaranju atmosfere i otkrivanju emotivnog svijeta njenih likova. Zbirka priča ’Kolijevka’ je knjiga za koju sam siguran da će je čitaoci voljeti”. Milica Šćepanović je rođena 1969. godine u Odenkuru. Školovala se u Kolašinu i Sarajevu, a u Novom Sadu je stekla diplomu profesorice francuskog jezika i književnosti. Pored pedagoške karijere koja joj je donijela mnoštvo državnih nagrada, predaje na Francuskom institutu Crne Gore, bavi se prevodilaštvom, kao i pisanjem.

NB “Radosav Ljumović”

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: