Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Turistička organizacija Podgorice predstavila ponudu grada na Međunarodnom sajmu turizma – IFT Beograd

Turistička organizacija Podgorice, zajedno sa NTO CG, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom učestvuje na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, u periodu od 22 – 25. februara tekuće godine.

Delegaciju Crne Gore predvodi ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, koji je istakao važnost nastupa na ovom sajmu.

Ovom prilikom direktorica NTO CG dr Ana Tripković Marković je poručila da region ostaje vrlo važno tržište za Crnu Goru kao turističku destinaciju jer je riječ o tržištu sa kojeg godinama imamo najbrojnije turiste, što dokazuju statistički podaci.

“Prema podacima Uprave za statistiku MONSTAT, gosti iz Srbije su na prvom mjestu po broju dolazaka i ostvarenih noćenja. Sa preko 180 hiljada turista u kolektivnom smještaju tokom 2023. godine imali smo 56% više turista u odnosu na rekordnu 2019. godine. Time su gosti iz Srbije učestvovali sa čak 14% u ukupnoj sturkturi gostiju u kolektivnom smještaju. Ovi podaci nam govore da moramo imati poseban pristup pri promociji na ovom tržištu“, kazala je Tripković Marković

Ona je istakla da je posjećenost tokom sajma bila odlična, te da NTO CG pored sajamskih nastupa očekuje intezivan period promotivnih aktivnosti, koje uključuju i digitalne kanale promocije.

Međunarodni sajam turizam u Beogradu predstavlja vodeći turistički sajam u jugostičnoj Evropi. Sajam je otvoren za posjetioce i javnost i okuplja oko 400 izlagača iz preko 25 zemalja, sa preko 30 hiljada posjetilaca. Pored NTO CG, na štandu Crne Gore izlažu i strateški partneri NTO CG nacionalna avio kompanija Air Montenegro i kompanija One Montenegro, Skijališta Crne Gore i lokalne turističke organizacije Kotora, Tivta, Ulcinja, Podgorice, Žabljaka, Kolašina, Andrijevice, Bijelog Polja, Mojkovca, Šavnika, Berane i Gusinja, kao i turistička privreda.

Turistička organizacija Podgorice

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: