Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Tradicionalno raznovrsna ponuda umjetničkih sadržaja i tokom marta u KIC “Budo Tomović”

Kulturno – informativni centar “Budo Tomović” kroz prepoznatljivu i tradicionalno raznovrsnu ponudu umjetničkih sadržaja nastaviće da obogaćuje kulturni ambijent Glavnog grada.

Muzički program KIC-a počeće 6. marta sa koncertom pijanistkinje Mari Vermulen (Marie Vermeulin) koja će se podgoričkoj publici predstaviti izvodeći romantična djela francuskih kompozitorki u okviru desetog jubilarnog izdanja ciklusa “Kompozitorke iz sjenke”.

Na repertoaru će 20. marta biti i muzička priča “Mali princ” koju Francuski institut realizuje uz podršku KIC-a i u čijem izvođenju učestvuju autor muzike i pijanista Tjeri Uje, violinistkinja Klara Serna i kamerni orkestar “Creation”. Solistički koncert mlade i talentovane gitaristkinje Nađe Grdinić biće održan 28. marta.

Umjetnička škola za muziku i balet “Vasa Pavić” Dan škole obilježiće koncertom koji će biti upriličen 21. marta, a dan kasnije biće izvedena i opera za djecu “Snežana i sedam patuljaka” kompozitora Petra J. Krstića.

U organizaciji Sekretarijata za kulturu Glavnog grada 11. marta solistički koncert povodom 55 godina rada prirediće istaknuta interpretatorka tradicionalne muzike Branka Šćepanović.

Pozorišna predstava “Serdarski triton” nastala u koprodukciji KIC-a “Budo Tomović” i Kraljevskog pozorišta Zetski dom po tekstu i u režiji Jovane Bojović premijerno će biti izvedena 4. marta.

Kontinuitet predstavljanja uglednih Podgoričana koji su obilježili određeno vrijeme ili prostor biće nastavljen kroz tribinu “Podgoričke priče” koja će 26. marta ugostiti Zorana Bojovića.

Popularni stand-up comedy show Andrije Dabanovića “Mokre glave” publika će ponovo u KIC-u moći da pogleda 8.marta.

Filmski program KIC-a biće u znaku revije “Kamera – filmsko oko” kroz koju će gledaocima biti predstavljeni različiti pristupi snimanja filmova od strane majstora filmske fotografije. Od 12. do 14.marta prikazaćemo kultna kinematografska ostvarenja među kojima su “Orkanski visovi” (1939), “Misisipi u plamenu” (1988) i “Pijev život”  (2012).

Najavljujemo i da će Ambasada Države Palestine u Crnoj Gori uz podršku KIC-a 7. marta organizovati projekciju igranog filma “3000 noći” (2015).

Književna publika biće u prilici 15. marta da se bliže upozna sa časopisom “Odzivi”, ali i sa savremenim ženskim glasovima irske književnosti 18. i 19. marta.

KIC “Budo Tomović”

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: