Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Stanje u gradskoj Čistoći značajno unaprijeđeno

Zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević obišao je gradsko preduzeće “Čistoća” gdje je u razgovoru sa direktorom Denisom Hotom i njegovim saradnicima konstatovao značajno poboljšanje stanja u preduzeću u proteklih nekoliko mjeseci. Rakčević je istakao da je nova uprava Čistoće realizovala važne projekte, te da vjeruje da će rezultati njihovog rada tek biti vidljivi.

“Želim da čestitam svim ljudima u ovom preduzeću, prije svega direktoru Denisu Hotu i njegovom timu na sjajnim rezultatima koje su u veoma kratkom roku uspjeli da ostvare. Tim više što su firmu krajem juna prošle godine zatekli u jednom potpunom kolapsu bez adekvatne mehanizacije sa svega pet- šest funkcionalnih kamiona – autosmećara, sa svega nekoliko rezervnih kontejnera na lageru i brojnim drugim finansijskim i formalno-pravnim problemima. Već danas, u januaru 2024. godine, nekih šest mjeseci nakon preuzimanja Čistoće svjedočimo potpuno drugačijoj slici i situaciji gdje imamo preko 15 potpuno funkcionalnih mašina za odvoz otpada i još šest koje planiramo da nabavimo u narednih nekoliko mjeseci, sa nizom kontejnera koji se nalaze na lageru i ulazimo potpuno spremni u onaj dinamičniji dio godine, kako bi Podgorica zaista bila i ostala čista, što i zaslužuje”, kazao je Rakčević i ohrabrio Čistoću da nastavi da radi ovim tempom. Rakčević je dodao da će Glavni grad uraditi sve što može da i finansijski i na sve druge načine pomogne Čistoći kako bi prevazišla sve problem i postala respektabilno privredno društvo, koje će marljivo raditi na zadovoljstvo svih građana Podgorice.

“Zahvalni smo Glavnom gradu na podršci i drago nam je što smo imali priliku da na terenu vidimo stanje novog voznog parka, koje je danas mnogo bolje u odnosu na ono što smo zatekli. U narednom periodu su planirana značajna ulaganja u nabavku novih vozila koja će omogućiti optimalan rad gradske Čistoće”, kazao je direktor gradskog preduzeća Čistoća d.o.o. Denis Hot i pozvao građane da propisno odlažu otpad, kako bi zajedno radili na očuvanju životne sredine, unapređenju stepena higijene u Podgorici, ali istovremeno pomogli radnicima na terenu.

Sekretar sekretarijata za komunalne poslove Andrija Babović je iskazao zadovoljstvo što je Čistoća u kratkom vremenskom periodu ostvarila značajne pomake. On je posebno pohvalio rad operativaca na terenu koji se svakodnevno suočavaju sa velikim obimom posla i apelovao na građane da pomognu operativi Čistoće tako što će otpad odlagati na propisan način. Babović je pohvalio aktivnosti ovog preduzeća i u dijelu nabavke reciklomata koji će ubrzo biti postavljeni u svim djelovima grada.

https://www.youtube.com/watch?v=AqKPkeDSfWs

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU 

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: