Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Stablo masline zasađeno ispred zgrade Glavnog grada

Gradonačelnica Podgorice prof.dr Olivera Injac, ministar vanjskih poslova Filip Ivanović i direktor za koordinaciju programa Savjeta Evrope Klaus Nojkirh, zasadili su danas stablo masline ispred zgrade Glavnog grada.

„Ovo je jedan od prvih događaja kojim najavljujemo i obilježavamo veliki događaj koji čeka Crnu Goru a to je predsjedavanje Savjetom Evrope 2026-2027. Godini. Želim ovom prilikom da se zahvalim gradonačelnici Podgorice Oliveri Injac i da izrazim zadovoljstvo što smo i ovaj događaj upriličili na veliki dan za Podgoricu, odnosno Dan oslobođena“, kazao je ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

Gradonačelnica Olivera Injac čestitajući 19.decembar istakla je da je Podgorica grad ljubavi, otvorenog srca, za sve ljude. “Veoma mi je drago što smo danas, simbolično, ispred zgrade Glavnog grada zasadili stablo masline. Danas je dan Podgorice i neka jedna lijepa poruka o miru, zajedništvu ode sa ovoga mjesta. Hvala ministru vanjskih poslova gospodinu Ivanoviću i gospodinu Nojkirhu ispred Savjeta Evrope, što su ovdje sa nama danas. Sigurna sam da ćemo na važnim temeljima zajedno graditi evropski put razvoja našeg grada“, poručila je Injac.

Direktor za koordinaciju programa Savjeta Evrope Klaus Nojkirh kazao je da je Savjet Evrope posvećen osnaživanju partnerstva Crne Gore i Evropske unije i da vjeruje da mnoge aktivnosti to i dokazuju. „Posvećenost zaštiti životne sredine i ljudskim pravima biće u fokusu saradnje u narednom periodu, a ovo je sjajna prilika da istaknemo koliko je važno da čuvamo prirodu, i tu smo da podržimo Vladu Crne Gore na putu reformi. Svakako radujemo se predsjedavanju Crne Gore Savjetom Evrope 2026-2027.godine“, poručio je Nojkirh.

Izjava gradonačelnice Olivere Injac: https://www.youtube.com/watch?v=1x9oD_JcEpY

Izjava ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića: https://www.youtube.com/watch?v=crRRFoKYJsk

Izjava direktora za koordinaciju programa Savjeta Evrope Klausa Nojkirha: https://www.youtube.com/watch?v=meSdLJCt7KA

Kadrovi: https://www.youtube.com/watch?v=M_PmG4mk98U

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: