Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Solistički koncert Vuk Sandić – gitara

Umjetnička škola osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente Andre Navarra organizuje solistički koncert gitariste Vuka Sandića 23. decembra sa početkom u 20h.

 Koncert će se održati u Muzeji i galerije Podgorice u ulici Marka Miljanova br. 4. Na programu će biti Sylvius Leopold Weiss (1687 – 1750) – Sonata 11 u D – moluF ernando Sor (1778 -1839) – Sonata op. 22 Abel Carlevaro (1916 – 2001) – Preludios Americanos.

Vuk Sandić je rođen u Podgorici. Osnovno muzičko obrazovanje završio je u Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“ u Podgorici gdje je završio i srednju školu u klasi profesorice Bojane Brajović. Svoje muzičko obrazovanje nastavio je na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi profesora Danijela Cerovića gdje je završio osnovne studije i trenutno pohađa II godinu master studija. Bio je i učesnik Erasmus+ programa za razmjenu studenata preko kojeg je završio 1. semestar II godine master studija u klasi profesora Andrea Vettoreti-a na konzervatorijumu “Giuseppe Tartini”. Učesnik je brojnih takmičenja i seminara na nivou Crne Gore i regiona: Festival gitare – Tivat, Gitar Art Festival – Beograd, Nikšić Guitar Festival. Dobitnik je prve nagrade za najbolji nastup po odabiru publike na festivalu “Espressivo” na Cetinju. Sandić se usavršavao kod istaknutih gitarista i pedagoga kao što su: Goran Krivokapić, Costas Cotsiolis, Thomas Offermann, Anabel Montesinos, Anton Baranov, Srđan Tošić, Aleksandar Hadži-Đorđević i mnogi drugi. Imao je brojne nastupe u Crnoj Gori, gdje se predstavio publici u Podgorici, Baru, Kotoru, Danilovgradu, Cetinju, Herceg Novom i drugim. Trenutno radi kao profesor gitare u SMŠ za talente “Andre Navara” i OMŠ “Petar II Petrović-Njegoš” Bar. 

JU Muzeji i galerije Podgorice

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: