Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dodjelom nagrada najboljim maturantima završena manifestacija “Dan najboljih”

U okviru tradicionalne manifestacije “Dan najboljih”, u Velikojsali KIC-a “Budo Tomović” juče su dodijeljene nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Glavnom gradu.

Nagrade osnovcima uručila je sekretarka Sekretarijata zakulturu Snežana Tomanović, a najboljim srednjoškolcima predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović. Svečanom program prisustvovala je iministarka prosvjete, nauke I inovacija Anđela Jakšić Stojanović. 

Pozdravljajući odlikaše iz osnovnih škola, ministarka Anđela Jakšić Stojanović kazala je: “Pred vama su mnogi izazovi, ali verujem da ćete, vođeni istim vrijednostima koje su vas dovele do ovog uspjeha, nastaviti da nižete pobjede i u budućnosti. Svijet se brzo mijenja i vi ste ti koji će biti nosioci novih ideja, inovacija i napretka. Vaše znanje, kreativnost i predanost će oblikovati budućnost našeg društva”. 

Sekretarka Sekretarijata za kulturu Snežana Tomanović poručila je odlikašima da je pokazano znanje vrlina kojoj treba stremiti, i da se jedino znanjem može koračati putem napretka. “U najranijem dobu i na prvom važnom koraku, pokazaliste da imate snage i volje da budete najbolji, oni koje treba slijediti, kojima treba vjerovati”, istakla je Tomanović.

Uručujući nagrade najboljima i poželivši im sreću u daljem sticanju znanja i radu, sekretarka Tomanović je napomenula da okupljanja mladih i smotre znanja ove vrste imaju punu podršku Glavnog grada i Sekretarijata za kulturu u cilju napretka društva i bolje budućnosti.

Najboljim maturantima Borovinić Bojović se obratila rekavši: “Sigurna sam da ste tokom školovanja bili u prilici da se suočite i sapoteškoćama i odricanjima, kao i svi mi, i  čestitam vam što niste odustali, što ste uz podršku svojih porodica i profesora istrajali i shvatili da je obrazovanje ključ koji otvara vrata mnogih mogućnosti. Nekavam to bude podsjetnik da nikada ne odustajete od svojih ciljeva, bez obzira koliko izazov bio težak”. 

Na svečanosti posvećenoj najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Podgorici, nagrađeno je 399 učenika osnovnih škola, od kojih 382 dobitnici diplome “Luča” i 17 učenika koji su osvojili neko od prva tri mjesta nadržavnom takmičenju. Nagrade su dobila i 292 srednjoškolca – od kojih su 278 dobitnici diplome “Luča”, dok je 14 učenika osvojilo neko od prva tri mjesta nadržavnom takmičenju.

Snimak svečanog programa i fotografije dostupni su za preuzimanje na sajtu Glavnog grada.

https://www.dropbox.com/scl/fo/pwwff0cxindwd4m4p9wli/AN3WVqYNY4EEYwOZw1Wkb9I?rlkey=a9m47no7uupk3h17qj91907o4&e=1&dl=0

SEKRETARIJAT ZA KULTURU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: