Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Revija “Pozorište na filmu” u KIC-u

Tri poznata kinematografska ostvarenja nastala na osnovu pozorišnih komada ili tekstova pisanih za taj medij, biće prikazana u okviru devete u nizu revije “Pozorište na filmu” od 13. do 15.februara, u sali DODEST, sa početkom u 20 sati.

Kultni film Frenka Kapre “Arsenik i stare čipke” (1944) sa Kerijem Grantom u glavnoj ulozi koji je nastao po remek djelu Džozefa Keserlinga otvoriće reviju u utorak, 13.februara. Ovo je priča o popularnom neženji, dramskom kritičaru, koji slučajno otkriva mračne tajne o svojoj porodici. Suočen sa zastrašujućom istinom on pokušava, na sve načine, prikupiti potrebnu papirologiju kako bi zaštitio svoje rođake. 

Američki ratni film “Stalag 17” iz 1953. o grupi američkih vazduhoplovaca zatvorenih u njemačkom logoru tokom Drugog svjetskog rata biće prikazan drugog dana revije. Smješteni u zloglasni njemački logor, saveznički ratni zarobljenici, vjeruju da je cinični američki narednik doušnik i da bi mogao da ometa njihove planove za bjekstvo.

Kraj revije, obilježiće komedija “Naslovna strana” (1974) reditelja Bilija Vajldera u kojoj se dugogodišnji reporter sprema napustiti novinarsku karijeru i započeti novi život. Međutim, dok urednik tabloida pokušava da spriječi svog glavnog reportera da se povuče, odbjegli osuđenik na smrt se pojavljuje pokušavajući da dokaže svoju nevinost.

Ulaz besplatan.

KIC “Budo Tomović”

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: