Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Raspisan tender za rekonstrukciju Jusovače

“Kao što sam ranije najavila, pripremljena je dokumentacija i raspisan je tender za izvođenje radova na rekonstrukciji tamnice Jusovača, a nakon brojnih najava i decenija čekanja. Projekat će realizovati Glavni grad i Ministarstvo kulture i medija, a vrijednost tendera je više od 3 miliona eura. Ovo predstavlja značajan iskorak u valorizaciji kulturne baštine na teritoriji Podgorice i zahvaljujući našem posvećenom radu oživljavamo jedan po jedan projekat koji su više godina, pa i decenija na čekanju”, kazala je gradonačelnica Podgorice prof dr Olivera Injac.

Imajući u vidu potencijal ovog kulturnog dobra, prethodnih mjeseci radili smo na stvaranju pretpostavki za potpunu revitalizaciju, a uz poštovanje relevantnih konzervatorskih standarda. Glavni grad u kontinuitetu sprovodi aktivnosti koje se tiču razvoja lokalne infrastrukture, a ovo možemo smatrati još jednim značajnim iskorakom u tom pravcu.

Rekonstrukcija tamnice Jusovača od izuzetne je važnosti za očuvanje kulturne baštine, a nakon višedecenijskog propadanja i brojnih najava, ovaj projekat predstavlja krupan iskorak u tom pravcu.

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: