Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Rakčević: Vrijeme je da mijenjamo svijest kod građana i otpad posmatramo kao resurs; Za projekte Deponije preko milion eura u ovoj godini 

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević obišao je gradsko preduzeće Deponija na Vrelima Ribničkim i tom prilikom se uvjerio u dobre inicijative koje su pokrenute od strane novog menadžmenta i koje snažno podupire Glavni grad.

Rakčević je istakao da je značaj Deponije, ne samo za Podgoricu, već i druge opštine veoma veliki i da je i više nego neophodno na pravi način njome upravljati. “Samo za ovu godinu opredijelili smo preko milion eura za projekte Deponije i u narednom periodu oni će imati punu podršku Glavnog grada. 

Konačno počinjemo da shvatamo da je otpad novac i velika prilika koju možemo iskoristiti na jedan potpuno drugačiji način”, kazao je Rakčević. 

Kako je naglasio, unazad tri decenije otpad posmatramo isključivo kao balast, kao nešto čega treba da se oslobodimo, a novi menadžment na čelu sa gospodinom Božovićem zauzima jedan potpuno drugačiji pristup i razumije da je otpad zapravo prilika i perspektiva koju možemo iskoristiti na mnogo bolji način. “Danas smo, između ostalog, razgovarali i o postrojenju za bioenergiju, o izgradnji spalionice gdje bismo spaljivali otpad koji nije moguće reciklirati i koji bi bio pretvaran u električnu energiju. Pripremamo sve one korake kako bismo mogli zauzeti odlučniju akciju koja će se ticati primarne selekcije otpada koja je suština. Čestitam gospodinu Božoviću i njegovom timu na rezultatima koje su u jako kratkom roku ostvarili”, zaključio je Rakčević. 

V.d. direktora Aleksandar Božović zahvalio je upravi grada na čelu sa zamjenikom gradonačelnice Lukom Rakčevićem što su posjetili ovo privredno društo i razgovarali o brojnim temama od značaja za njegov budući rad i razvoj. 

” Zadovoljstvo mi je da najavim da ćemo uskoro raspisati tender za projekat Bioenergane, za studiju izvodljivosti, a studija lokacije za ove potrebe već postoji. Sa druge strane, potencijalna spalionica je veoma važna kako za Podgoricu, tako i za Crnu Goru i to su projekti na kojima ćemo raditi u narednom periodu. U finansijskom smislu 950.000 eura opredijeljeno je za nabavku mehanizacije, a ostalih nesto preko 80.000 za projektovanje. Uključili smo sve relevantne konsultante da dođemo do najboljih ekološki prihvatljivih rješenja u skladu sa EU regulativama”, kazao je Božović i dodao da je otpad resurs, a ne samo problem.

https://www.youtube.com/watch?v=_S-eHB3qwtQ

 

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU 

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: