Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Prvi Craft fest počeo sinoć u Podgorici podsloganom “Kupujmo domaće”


Prvi Craft Fest Montenegro, manifestacija koja  okuplja domaće  zanatske pivare iz Crne Gore počela je sinoć na platou između Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” i Skupštine Glavnog grada u i trajaće do 16. juna.

Na  pivskoj fešti okupili su se  proizvođači piva iz Crne Gore kao što su Paun, Podgoričko, Mammut, Akademija, Barba Niko, Bold i drugi, koji su se predstavili sa preko 50 različitih vrsta piva.

Kako je kazao direktor Turističke organizacije Podgorice Dragan Grnović craft industrija bilježi veliki rast u prodaji pića i jako je popularna među ljubiteljima piva.

“Naredna četiri dana na ovom mjestu predstaviće se šest craft pivara i sigurni smo da će svi posjetioci uspjeti da pronađu neki ukus za sebe. TOP zajedno sa Glavnim gradom prepoznaje i podržava craft industriju jer je vidi kao perspektivnu privrednu granu, a i većina craft pivara se razvija u sektoru ugostiteljstva i sve to zajedno sa ovakvim manifestacijama unapređuje turistički proizvod u glavnomgradu”, poručio je on.

Kako je istakao, manifestacija se održava na jednom novom prostoru u gradu, plato između Narodne biblioteke i Skupštine Glavnog grada koji je za ovu priliku uređen u industrijskom stilu.

“Željeli smo da ovaj prostor bude malo drugačiji, autentičan baš onako kakvo je i craft pivo. Vjerujemo da će ovo biti jedno osvježenje na turističkoj mapi Glavnog grada te da ćemo ovu manifestaciju unapređivati i organizovati u godinama koje su pred nama”, rekao je on.

Craft Fest Montenegro je prvi festival koji ističe važnost podrške domaćim proizvođačima i umjetnicima. Ponuda će isključivo sadržati proizvode iz Crne Gore, a na bini će nastupati samo domaći izvođači, dodatno osnažujući crnogorsku  lokalnu kulturu i identitet. Kako je kazao predsjednik Udruženja pivara Crne Gore Srđan Jovović pivari sa ovih područja do sada su svoje proizvode izlagali u ugostiteljskim objektima i marketima, a pomenuti festival predstavlja idealnu priliku kako bi se predstavili širem auditorijumu.

“Slogan ove manifestacije je “Kupujmo domaće” te će se i sad i ubuduće ovdje  naći samo proizvodi isključivo iz Crne Gore. Svakog dana u toku trajanja festivala imaćemo happy our od 17 do 19h,  kada će cijene svih piva biti snižene. Jako sam zadovoljan što vidim ovoliki broj naših sugrađana kao i turista, i ovim putem pozivam sve koji nisu sa nama večeras da posjete festival u narednim danima”, rekao je Jovović.

Izjava direktora Turističke organizacije Dragana Grnovića: https://www.youtube.com/watch?v=1PttCZAklj4

Izjava redsjednik Udruženja pivara Crne Gore Srđana Jovovića: https://www.youtube.com/watch?v=mzjRAzWPDzo

Anketa: https://www.youtube.com/watch?v=IeFWXRynWEI

Kadrovi: https://www.youtube.com/watch?v=UCyenfvlS6k


TURISTIČA ORGANIZACIJA PODGORICE

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: