Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Promocija romana „MORBUS MUNDI”

Promocija romana „Morbus Mundi” autorke Sonje Ražnatović biće održana u ponedjeljak, 25. decembra, u Galeriji „Risto Stijović” sa početkom u 20h.

Razgovor će moderirati Dragana Erjavšek.

Promociju koja je dio programa manifestacije DEUS organizuju KIC „Budo Tomović” i Sekretarijat za kulturu Glavnog grada.

Roman „Morbus Mundi” objavljen je kao pobjednički na konkursku izdavačke kuće Derata, uz isticanje da je u pitanju „knjiga-budilnik; knjiga-opomena; knjiga-podsjetnik”. Priča donosi rekapitulaciju bračnog života ispunjenog svađama koju prekida radikalan preobražaj odnosa zbog suočavanja s bolešću. S površnih situacija fokus protagonista prenosi se na pitanja smisla i domašivosti sreće.

Sonja Ražnatović rođena je 1969. u Titogradu, gdje je 1995. diplomirala na Tehnološko-metalurškom, a zatim magistrirala na Ekonomskom fakultetu.

Objavila je romane „Jana, samo privremeno u Bloku 9” (Otvoreni kulturni forum, 2016, Cetinje), „Exit – Restart” (Rende, 2021, Beograd), za koji je dobila regionalnu nagradu „Štefica Cvek“ i „Morbus Mundi” (Dereta, 2022) laureat nagrade „Miroslav Dereta” za 2022. godinu.

Bila je kolumnistkinja crnogorskog dnevnog lista Pobjeda.

Dobro došli!

KIC “BUDO TOMOVIĆ”

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: