Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Promocija knjige „Zraci novog dana“

U srijedu 10. jula u 19 h, u sali „Marko Miljanov“ Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”, biće održana promocija knjige „Zraci novog dana“ autorke Ine Tomović.

Uz autorku, o djelu će govoriti Dragana Erjavšek i Natalija Đaletić.

U predgovoru za zbirku urednica Dragana Erjavšek napisala je sledeće: „Knjiga Zraci novog dana prošla je i test vremena, i strpljenja; preoblikovana je pa ostavljena da sazri i danas je pred nama promišljena sjeta, sto puta prećutana pa zapisana sjeta; danak prvim susretima, ali ne i potpunom neiskustvu, pažljivo birana sintagma za ponavljajuću emociju; pred nama je komplet svih mogućih osjećanja koja ljudsko biće misli da ne može, ali ih na kraju sažvaće. Poslije ove knjige, kao poslije dobre simfonije, ma iz kakve ljudske muke ona nastala, osjećaj koji nadvladava druge je spokoj. Ovo je zbirka jednog moćnog daha i ujednačenog ritma koja stvara utisak plesa sa riječima. Posebno je važno što se radi o prvoj zbirci koja nagovještava autorku svjesnu šta od svog teksta želi i autorku koja nudi prepoznatljivost i promišljenost, a iznad svega emociju koja se ne može ostaviti po strani, ignorisati – ona nas upravo na taj način uvlači u svoje refleksivne čvorove dok ne postanemo dio njih.“

Ina Tomović je rođena 14. aprila 1984. godine u Podgorici. Voli svoju jednostavnost i težnju ka lakoći življenja. Kao neko ko voli smislenost riječi i ima osjećaj za pravdu, završila i Pravni fakultet.

“Zraci novog dana” je njena prva objavljena knjiga.

NB “Radosav Ljumović”

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: