Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Promocija knjige “Oči kože: arhitektura i čula” finskog arhitekte i teoretičara Juhanija Palasme

Promocija seminalne knjige “Oči kože: arhitektura i čula” finskog arhitekte i teoretičara Juhanija Palasme (Juhani Pallasma) biće održana u utorak 16. aprila u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”, sa početkom u 18h.

O knjizi će govoriti prof. dr Rifat Alihodžić, prof. dr Slavica Stamatović Vučković i teoretičar umjetnosti i prevodilac knjige Milovan Novaković.

Događaj će moderirati dr Kristina Bojanović.

Objavljujući knjigu “Oči kože: arhitektura i čula” Atelje A22 donosi čitaocima priliku da zarone u veoma inspirativan tekst koji mijenja uobičajenu perspektivu o arhitektonskom stvaralaštvu i koji se smatra kapitalnim djelom fenomenološkog tumačenja arhitekture. Ova knjiga otvara vrata čudesnog senzornog svijeta arhitekture, pružajući čitaocima dubok uvid u suštinu unutrašnjih i spoljašnjih, duhovnih i fizičkih prostora. Sama sintagma “Oči kože” iz naslova ove knjige ukazuje da se njen sadržaj bavi značajem dodira i drugih čulnih iskustava u arhitektonskom oblikovanju i iskustvu, suprotstavljajući se okulocentričnoj paradigmi koja često preovladava u savremenom graditeljstvu.

Ova knjiga je esencijalno štivo za sve one koje zanima suštinsko razumijevanje arhitektonskog prostora i njegovog uticaja na našu svakodnevicu.“Oči kože” je istančani arhitektonski manifest koji će vas podstaći da na potpuno nov način promišljate, osjećate i doživljavate svijet oko sebe.

U cilju kulturne razmjene i promocije pažljivo selektovanih naslova iz domena savremene teorije, Atelje A22 preduzima korak ka obogaćivanju crnogorske literarne i naučne scene. Očekujemo da će “Oči kože” postati neizbježan naslov ne samo za poznavaoce arhitekture, umjetnosti i teorije, već i sve ljude koji teže dubljem razumijevanju svog prostora i sredine.

Više informacija o knjizi i izdavačkoj kući Atelje A22 možete pronaći na zvaničnoj web stranici www.atelie22.me ili na Instagram nalogu izdavača @publishinghouse_a22.

JU NB “Radosav Ljumović”

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: