Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proljećni pazar: Amira Medunjanin održala nezaboravan koncert pred prepunim Trgom nezavisnosti

Proljećni Pazar sinoć je još jednom dokazao da je centar radosti i dobrog provoda u glavnom gradu. Diva sevdaha i miljenica podgoričke publike, Amira Medunjanin održala je sinoć koncert za pamćenje pred prepunim Trgom nezavisnosti. Tokom dva sata koncerta smjenjivale su se mnogobrojne kultne domaće pjesme koje su pokazivale sav raskoš Amirinog talenta, te je publika oduševljeno pjevala uz svaki stih i svaku novu izvedbu nagradila gromoglasnim aplauzom. Posebnu emociju publike osjetila je i sama Medunjanin.

“Sad je to maltene preraslo u tradiciju da svake godine dođem u Podgoricu, ako ne koncertno, onda dođem posjetiti prijatelje i prošetati gradom. Davno se ta veza uspostavila i svaki put je predivno i svaki put je kao prvi put što se tiče cijele energije i doživljaja. Baš sam srećna, Danas smo malo i šetali po Pazaru od kućice do kućice, prelijepo je,” navela je Medunjanin.

Iako Medunjanin već tradicionalno nastupa u Podgorici, svaki put izazove oduševljenje kako izborom novih pjesama koje uvrsti u repertoar, ali i novim muzičarima sa kojima sarađuje a koji donesu novi element već sjajnim koncertima. Mnogobrojnu publiku u Podgorici uz Amiru je oduševio Mustafa Šantić, jedan od osnivača i glavnih aktera Mostar Sevdah Reunion-a, koji je sinoć maestralno svirao harmoniku, ali i zapjevao čuvene sevdalinke.

“Kada ste na bini, kao da ste na Saturnovom prstenu, uopšte ne dodirujete zemlju, ali čini se da je od početka do kraja isti intenzitet, nama je merak od početka do kraja,” istakla je Medunjanin.

Oduševljenje kako sinoćnjim koncertom tako i cjelokupnim programom Proljećnog pazara izrazili su posjetioci.

“Oduševljena sam, prelijepo je. Baš smo sada suprug i ja komentarisali kako Podgorica živi, kako je puno aktivnosti i dešavanja, pogotovo za mlade ljude. Cijeli program mi je baš interesantnan, svaka čast organizatorima,” navela je jedna posjetiteljka.

Oduševljenje svim mogućnostima koje nudi Pazar istakli su i drugi gosti.

“Dobri su izvođači, dobra je atmosfera, piće, sve je na nivou. Nekako je i dostupno, kako je na trgu, ne moraju ni posebne rezervacije. Sve je fino,” naveo je posjetilac Pazara.

Da se ovako dobar provod i pozitivan utisak nastave i u narednom periodu pobrinuće se Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica i Turistička organizacija Podgorice koji i za nastavak programa najavljuju raznovrsne nastupe i manifestacije.

“Pazar je već tradicionalna manifestacija i zaista se u TO Podgorica i Sekretarijatu za kulturu i sport trudimo da u organizacionom smislu unapređujemo ono što su ranije bile možda neke zamjerke, komentari i reakcije naših sugrađana, ali svakako i korisnika kućica na trgu, koje su i ovaj put ustupljene potpuno besplatno,” navela je predstavnica TO Podgorica, Nina Pajović.

Pajović je ovom prilikom najavila da će program na Trgu nezavisnosti biti nastavljen već danas kada će biti upriličena predstava za djecu “Mali bijeli zec” u izvođenju JPU “Đina Vrbica”, u večernjem terminu nastupiće plesni klub Sonrisa, Luka Radović i DJ, Nina Žižić i DJ Danilo Radusinović. U ponedjeljak 13. maja posjetioce očekuje nastup Rent-a-party animatora, zatim Anesthesia Duo i Tina Džankić sa bendom. 14. maj će biti rezervisan za nastup Filipa Sjekloće i Ansambla Toć, dok će 15. maja nastupiti Tamara Vujačić i Željko Vukčević, a nakon njih DJ Mallex Marrero. Prije toga će biti organizovan dječji defile, a gradska preduzeća Čistoće, Tržnice i pijace i Kancelarija za mlade će predstaviti svoje aktivnosti.

“Mi smo i više nego zadovoljni interesovanjem od prethodnih dana i sigurni smo da će Trg nezavisnosti i narednih dana, zaključno sa proslavom Dana nezavisnosti biti omiljeno mjesto okupljanja svih generacija naših sugrađana, a 21. maja će biti organizovan i koncert Željka Samardžića,” navela je Pajović.

Osim Pazara, TO Podgorica podržava organizaciju drugih manifestacija u Podgorici, te je za 17. maj najavljeno novo izdanje Podgoričkog salona vina u The Capital Plaza Centru, a za 26. maj velika smotra folklora “Svi plešemo, srce igrom darujemo”.

Izjava Amire Medunjanin: https://youtu.be/e6-3tssnpxk

Anketa građana:https://youtu.be/RcxzpNpeKYU

Izjava Nine Pajović: https://youtu.be/IjAZbUFG0-Q

Kadrovi: https://youtu.be/ExBFXdzV25w

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: