Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Projekat “riječ u kamenu”, fondacije “SULA RADOV”

Projekat “Riječ u kamenu”, Fondacije “Sula Radov”, biće promovisan u četvrtak, 14. decembra, u 18h, u Sali “Marko Miljanov” NB “Radosav Ljumović” u Podgorici. 

Cilj je da se kroz 90-o minutni program i učešće u struci potvrđenih autoriteta rasvijetli sa naučnog i književno-teorijskog aspekta kulturna zaostavština Sule Radova, te valorizuje kulturno, istorijsko, etnološko, filozofsko i etičko bogatstvo Podgorice i Crne Gore. 

Projekat „Riječ u kamenu“ daće značajan doprinos sagledavanju znamenitog Sule Radova i naročito njegove, iz posnog crnogorskog krša rođene, a pune i bogate misli pretočene u lucidne, poslovično jezgrovite i snažne poruke, koje su njegovi suplemenici, ali i drugi Crnogorci, poštovali i primjenjivali poput pisane norme. 

U programu učestvuju: prof. dr Miomir Jovanović, prof. dr Sonja Tomović Šundić, sudija Ilija Radulović, mr Miloš Vukanović i prof. dr Branislav Radulović. Izreke i anegdote Sule Radova čitaće prvak Crnogorskog narodnog pozorišta, glumac Slobodan Marunović.

SEKRETARIJAT ZA KULTURU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: