Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Premijera predstave ,,Nadpop Kojović“

Premijera predstave ,,Nadpop Kojović“ po tekstui u režiji Vide Ognjenović biće održana u ponedeljak, 19. februra sa početkom u 20h u Velikoj sali Kulturno-informativnog centra ,,BudoTomović”. Komad je koprodukcijski projekat Gradskog pozorišta Podgorica i JU ,,Grad teatar” Budva.

– ,,Nadpop Kojović” je još jedna koprodukcija Gradskog pozorišta i Grad teatra Budva koja imanakanu da se realizuju kapitalni projekt i na osnovu kulturnog naslijeđa i relevantne dramske literature. Ovog puta to je autorski ogled Vide Ognjenović koji se bavi začudnom biografijom Antuna Kojovića. Ali, ovo nije biografski komad, ovo je vertikala na fenomene koji nas vijekovima tište i prate: pobuna, sloboda, dogma, Evropa i mi. ,,Nadpop Kojović” prevazilazi okvire lokalne priče i umijećem Vide Ognjenović, njenom suverenom poetikom, prerasta u tetarsku fresku sa znakovnim civilizacijskim paradigmama. To su razlozi visokih repertoarskih očekivanja Gradskog pozorišta i Grad teatra – rekao  je Stevan Koprivica, direktor Gradskog pozorišta Podgorica.

Inspirisana načinom na koji Kojović u svojim dnevnicima objašnjava doba u kojem je živio, svoje savremenike ali i susjedno okruženje i Evropu, odlučila se za rad na ovom komadu. Uz poznat ansambli sa radnike, rad  naovom projektu predstavljao joj je uživanje:

– Veliko je zadovoljstvo raditi u Gradskom pozorištu, veoma volim ovaj ansambl, podmlađen je uspješno. Jako se lijepo sa njima razumijem, to su divni mladi glumci koje zanimagluma, dobro  su školovani i nema stvari koje se sa njima ne može uraditi. Nisam imala, kako bi se reklo nikakve prepone da preskačem, osim naravno profesionalne. Publika će najbolje reći o predstavi, ja sam imala odličnes aradnike u cijelom autorskom timu. Trudila sam se da ansambl nebičujem nego da ih pustim da se inspirišu tekstom, unesu svoje viđenje i način interpretacije ljudi o kojima sam pisala – kazala je rediteljka Vida Ognjenović.

U predstavi igraju: Nebojša Dugalić, Pavle Popović, Milivoje Mišo Obradović, Pavle Ilić, Davor Dragojević, Danilo Čelebić, Vukan Pejović, Ognjen Sekulić, Branka FemićŠćekić, Smiljana Martinović, Lara Dragović, Una Lučić, Itana Dragojević i Anđela Radović.

Nadpopa Kojovića tumači Nebojša Dugalić.

Scenografiju potpisuje Vladislava Cunnington, kostime Marija Pupučevska, kompozitor je Damjan Jovičin, asistent režije Branka Knežević, a koreografiju potpisuje Sonja Vukićević.

Pretpremijera zakazana je za večeras u 20h u Velikoj sali KIC-a, a ulaz je besplatan.

Reprizno izvođenje zakazano je za 20. februar sa početkom u 20h, a ulaznice su dostupne na biletarnici KIC-a.

JU Gradsko pozorište Podgorica

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: