Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Predstava „Probali smo, gledajte”

Reprizno izvođenje predstave „Probali smo, gledajte” Dodestove radionice glume biće organzovano u nedjelju, 9. juna, u sali Dodest, od 20 sati.

Predstavu je prema motivima bajke „Crvenkapa“ (braća Grim) režirao glumac Sejfo Seferović, a u predstavi igraju: Monika Paljaj, Elena Bjelanović, Maša Pejović, Matija Đukić, Hana Ahmetović i Staša Bjelanović.

„Dodestova radionica glume“ u kontinuitetu istražuje i ispituje teatarske granice zahvaljujući prije svega mladim i radoznalim entuzijastima koje stručno i temeljno iz godine u godinu, iz decenije u deceniju vodi glumac Gradskog pozorišta iz Podgorice, ali i stari član čuvenog DODEST-a, Sejfo Seferović. Kao što smo navikli i ove godine „Dodestovci“ su hrabro ušli u istraživanje bajke „Crvenkapa“, i pomjerili granice čitanja, pa ćemo na sceni vidjeti postmodernu predstavu ili savremenu adaptaciju onoga što je moglo biti, a ne šta je bilo u bajci, da parafraziramo oca drame Aristotela. No, to nije adaptacija adaptacije i populizma radi, već izuzetno kreativni proces pisanja i režije, koji se hvataju u koštac sa delikvencijom i izazovima novog doba, koji su zamke za mlade ljude. Tako ćemo na sceni vidjeti jednu savremenu dramu koja će postaviti pitanja, ali i odgovoroiti kuda ovaj „mladi svijet“ ide i gdje može da završi. Naravno, alternative postoje, no ova pozorišna trupa se ne bavi tim, već uzrocima i posljedicama, koji nikada, ni u jednoj eri nijesu jednostavni za odrastanje jednog čovjeka, a pogotovo u društvima tranzicije i postranzicije čija su djeca naši likovi i antijunaci.

KIC “BUDO TOMOVIĆ”

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: