Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Predstava “Bilo jednom na Brijunima”

Predstava “Bilo jednom na Brijunima”, biće odigrana u petak, 23. februar, sa početkom u 20h, Velika sala KIC-a Budo Tomović. Predstava polazi od stvarnog istorijskog susreta dva bračna para: Tita i Jovanke Broz sa Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor. Ovaj susret dogodio se na ostrvu Brioni sedamdesetih godina prošlog vijeka. Podaci o susretu i zajedničkom vremenu koje su bračni parovi proveli zajedno, dostupni su kroz vrlo šture pisane i video tragove jugoslovenskih medija, biografske spise o životima četiri istorijske ličnosti, te u vidu kratkih crtica iz dnevnika Ričarda Bartona. Svi ovi materijali poslužiće kao inspiracija i građa za buduću predstavu.

Snimanje filma Sutjeska bilo je osnovni povod ovog susreta, i to je ono što o samom susretu istorijski pouzdano znamo. Sve ostalo plod je naše mašte.

Upravo, domaštavanje i istraživanje mogućih događaja i odnosa između ove četiri istaknute ličnosti prilikom jednog istorijskog susreta tema je predstave.

Koje su to sve uloge koje igraju ovo četvoro ljudi? Šta znači igrati više uloga u odnosu sa različitim ljudima? Šta su to sve naši pojedinačni i kolektivni identiteti, lični interesi i društvene zasluge?

Autor teksta i reditelj: Kokan Mladenović

Dramaturg: Dimitrije Kokanov

Scenograf: Marija Kalabić

Kostimograf: Aleksandra Pecić Mladenović

Koreograf: Andreja Kulešević

U predstavi igraju: Milan Marić, Branislav Trifunović, Tihana Lazović, Sanja Marković.

Besplatne ulaznice moći će da se preuzmu od 14. zaključno sa 20. februarom do 12h, na biletarnici KIC-a Budo Tomović. Kontakt telefon 020 664 237.

Sekretarijat za kulturu

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: