Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Praznik muzike uz Srđan Ivanović i Modular

Povodom Praznika muzike, Kulturno – informativni centar ,,Budo Tomović” organizuje koncertnu premijeru projekta Srđan Ivanović Modular, 21. juna u Njegoševom parku u 19:30h, u saradnji sa Francuskim institutom i Ambasadom Francuske u Crnoj Gori.

Koncert francuskih džez muzičara je dio programa manifestacije „Podgoričko kulturno ljeto“ koju realizuje Sekretarijat za kulturu Glavnog grada.

Bubnjar Srđan Ivanović nastupiće sa kvartetom koji čine gitarista Manu Kođa, flautistkinja Ludivin Isambur i kontrabasista Mati Renjo. Rođen u Sarajevu, odrastao u Atini, školovan u Amsterdamu i Utrehtu, Ivanović već deceniju uspješno stvara u Parizu i sarađuje sa brojnim muzičarima i sastavima sa francuske i holandske džez scene. Album Modular u izdanju „Rue Des Balkans/l’Autre Distribution” prvi je koji je objavio pod svojim imenom. Spajajući senzibilitete Istoka i Zapada, melodije i ritmovi Srđana Ivanovića sa smjelošću i duhom iskazuju njegovu želju za istraživačkim i inovativnim džezom.
Grupa se razvijala i nastupala u klubovima, na scenama i festivalima u Parizu i inostranstvu, često sa priznatim muzičarima poput flautiste Malika Mezadrija (poznat pod umjetničkim imenom Magic Malik) i saksofoniste Kristofa Panzanija, koji su takođe gosti na albumu Modular.


KIC “BUDO TOMOVIĆ”

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: