Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Potpisani ugovori sa preduzetnicama i zanatlijama; Injac: Snažna podrška Glavnog grada i u narednom periodu

Gradonačelnica Podgorice prof dr Olivera Injac potpisala je danas ugovore sa dobitnicima bespovratne podršku od strane Glavnog grada usmjerene na razvoj ženskog preduzetništva i zanata, a u okviru konkursa koje je u proteklom period realizovao Sekretarijat za preduzetništvo i investicije.

Pozdravljajući dobitnike, Injac je iskazala zadovoljstvo što je u prilici da potpiše ugovore sa ljudima koji marljivo rade i koji zaista zaslužuju podršku grada.

“U vremenu digitalne revolucije, online poslovanja i različitih izazova, privredna djelatnost, razvoj jedinstvenih ideja, njegovanje tradicije u poslovanju zaslužuje mnogo veću podršku, nego ranije. Žene u preduzetništvu u svakom vremenu i svakom društvu zaslužuju posebno poštovanje. Zanati, nepravedno stavljeni u drugi plan, tu podršku zaslužuju i ponajviše. Zbog toga sam veoma ponosno što je Glavni grad u proteklom periodu opredijelio značajno veća sredstva za razvoj ženskog preduzetništva i starih zanata u Podgorici. Sa ovog mjesta želim da poručim da će to biti samo jedan u nizu koraka u pravcu valorizacije svih biznis ideja i razvoja privredne aktivnosti u našem gradu. Želim vam mnogo uspjeha u budućem radu i ohrabrujem sve preduzetnike da prate konkurse našeg Sekretarijata”, poručila je Injac.

Dobitnici ove vrste podrške su zahvalni Glavnom gradu, jer prepoznaje potrebu da žene u biznisu podrže, kao i da se dužna pažnja pokloni starim zanatima koji su godinama unazad bili pokretačka snaga privredne aktivnosti.

U ime žena preduzetnica Mia Pejović je zahvalila Glavnom gradu na inicijativi i ukazala na značaj projekta kroz koji se posebno podržavaju žene. Pejović je posebno zadovoljstvo iskazala i zbog velikog broja projekata vezanih za kultturnu baštinu i što se sve veći broj žena opredjeljuje za socijalno preduzetništvo. Marina Mirotić jedna od dobitnica podršku kroz konkurs za razvoj starih zanata kazala je da je ovo pravi način da se podrže stari zanati, koji nažalost polako izumiru, te jedan od pokazatelja mlađim generacijama da se od zanata ne treba i ne smije odustati.

Podsjećamo, kroz konkurs za podršku ženskom preduzetništvu, a po ocjenama stručne komisije, dodijeljena su sredstva u iznosu od 25.000 eura, a kroz konkurs za podršku razvoja starih zanata  17.000 eura.

Preduzetnice čiji biznis planovi su zavrijedili pažnju i podršku su (Marija Radunović – Vena d.o.o. / Visit Village, Ana Kovač – Suveniri sa motivima Podgorice,  Neda Milutinović – PU Mondo creativo / Mondo creative, Nada Radulović – Nektar product d.o.o. / Proizvodnja satnih osnova, Marija Kovačević – Maris group d.o.o. / pekara Pereca, Azra Musić – SA&ST d.o.o. / Unapređenje biznisa izrade nakita i pružanje novih usluga i Mia Pejović – Atelje Propuh d.o.o. / 4 R’s heritage); Zanatlije čiji planovi su dobili podršku Glavnog grada su:  (Nikola Marjanović – Krojačka radnja “Andrea”/ “Mladi kreativni za održivu Podgoricu”, Janko Brnović – Brnović Wooden Boats d.o.o. / “Projekat tradicionalne izrade čunova”, Đorđije Stanić- Stanić d.o.o. / “Kupovina prese i mašine za provjeru vodootpornosti satova”, Iva Nikolić – OKR Centar / “Popravka obuće i predmeta od kože”, Marina Mirotić-  Modni atelje “Zlatne ruke” d.o.o./ “Viđeno – Neviđeno”, Tamara Pelević – “Izrada unikatnih predmeta od kože”, Snežana Vidaković-  “Perla Cosmetics“, Nedžmija Radončić– Obućarska radnja “Express-1”/ “Popravka obuće i kožne galanterije” i Enis Balić– obućarska radnja expres 2“/ “Kupovina mašina”).

 

Izjava gradonačelnice prof dr Olivere Injac: 

https://www.youtube.com/watch?v=Kk2sdnt6Dog

Izjave dobitnica podrške: 

https://www.youtube.com/watch?v=J1zz_B4Fq-M

https://www.youtube.com/watch?v=pv7pwlu72ig

KADROVI: 

https://www.youtube.com/watch?v=EL290708w5Q

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: