Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Potpisan Memorandum o saradnji između Glavnog grada i Arhitektonskog fakulteta

Gradonačelnica Podgorice prof. dr Olivera Injac i dekanka Arhitektonskog fakulteta u Podgorici UCG prof. dr Svetlana Perović potpisali su danas Memorandum o saradnji, kojim će se unaprijediti saradnja i razmjena znanja u oblasti urbanog planiranja i arhitektue.  

Gradočalenica je iskazala zahvalnost i zadovoljstvo zbog potpisivanja Memoranduma, te istakla da će se nova gradska uprava u svakom smislu zalagati da apsolutno svi radumo u interesu razvoja grada. Injac je posebno naglasila da će Glavni grad biti podrška svim mladim ljudima, studentima, koji imaju veliki potencijal da doprinesu razvoju grada kada je ova tema u pitanju. 

Gradonačelnica je iskoristila priliku da se zahvali i kolegama iz Službe glavnog gradskog arhitekte, koji su na pravi način ojačali rad službe i konstatno rade na tome da povećaju njenu funkcionalnost.

Uz zahvalnost na otvorenosti za saradnju prof. dr Svetlana Perović, dekanka Arhitektonskog fakulteta u Podgorici UCG, istakla je da se potpisivanjem Memoranduma važan korak ka realizaciji zajedničkih projekata, a saradnja sa Glavnim gradom veoma bitna. Perović je dodala da će student već od sledećeg smestra raditi idejna rješenja za određene mikro lokacije u Podgorici. 

Memorandinom o saradnji koji je danas potpisan uspostaviće se temelji za dugoročnu saradnju između Glavnog grada i Arhitektonskog fakulteta na principima partnerskog odnosa. Cilj je zajednički rad na projektima koji će doprinijeti razvoju urbanog planiranja, zaštiti kulturnog i prirodnog nasljeđa te promociji kvalitetnog urbanog okruženja.

Kadrovi: https://www.youtube.com/watch?v=cNnTOeLVIuQ

Služba za odnose sa javnošću

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: