Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Poetsko-muzički performans „Gdje smo ovo, pričaj mi”

Poetsko-muzički performans „Gdje smo ovo, pričaj mi” nastao je u saradnji crnogorske spisateljice Barbare Delać i hrvatske muzičarke Sare Renar, a biće izveden uz plesnu koreografiju Marije Vujošević u okviru manifestacije DEUS u subotu 16. decembra, u 20h, u sali Dodest KIC-a “Budo Tomović”.

Projekat je započet tokom rezidencijalnog boravka Barbare Delać na Akademiji umjetnosti u Berlinu, kada su sinhronizovano nastajali stihovi istoimene poeme i tehno bitovi, seplovani elementi zvukova berlinskog U-Bahna, ambijentalni i atmosferski tonovi koje je komponovala Sara Renar. U Berlinu je premijerno izveden i poetsko-muzički performans, a odnedavno je ovaj eksperimentalni i interdisciplinarni materijal objavljen na platformi Book & Zvook i može da se posluša na njihovoj aplikaciji.

Tekst otvara pitanja o migraciji, nepouzdanosti egzistencije, identitetu, vladajućim društvenim obrascima, ali i ulozi koju danas ima umjetnost, njenim dometima i različitim „načinima djelovanja“. Autorka preispituje sa kakvim se izazovima likovi suočavaju u toj potrazi, kakav je Berlin (ili bilo koja svjetska metropola) iz njihovog ugla, kako se promjena prebivališta i boravak u drugoj jezičkoj sredini odražava na osjećaj identiteta, koliko su ostvarive lične slobode i koliko je (je li uopšte?) moguće biti slobodan u kapitalističkom društvu sa sve većim klasnim razlikama.

Projekat je podržan od strane Akademie der Künste, Creative Europe, Opštine Kotor i Art Radionice Lazareti.

SEKRETARIJAT ZA KULTURU I SPORT

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: