Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Podgorica i više jedinica lokalne samouprave Sjeverne Makedonije partneri na projektu urbane mobilnosti

U duhu dobre i prijateljske saradnje, v.d. menadžera Glavnog grada Podgorica mr Luka Đukanović, održao je sastanak s ambasadorom Sjeverne Makedonije u Podgorici, Nj.E. Zećirom Ramčilovićem, i direktorom kompanije „Elikosoft“, Bojanom Petrovskim, koji su prepoznali Podgoricu kao partnera na projektu urbane mobilnosti.

Ovom prilikom predstavljen je projekat urbane mobilnosti u koji bi bili uključeni gradovi iz obije zemlje, a čiji bi krajnji korisnici bili i građani Podgorice. Pomenuti projekat bi se realizovao u saradnji sa Evropskim institutom za inovacije i tehnologiju.

 Predstavnici Glavnog grada su iskoristili i ovu priliku da predstave aktivne projekte iz oblasti saobraćaja i pametne tehnologije, kao i da upoznaju prisutne o namjeri Grada da brojne usluge i procedure pojednostave za građane.

 Sagovornici su saglasini da će nastaviti komunikaciju kako bi se na adekvatan i efikasan način realizovala buduća saradnja dva grada.  

 Sastanku su prisustvovali i sekretar Sekretarijata za saobraćaj, Ninoslav Kaluđerović i predstavnica Službe za informacioni sistem Glavnog grada, Dejana Radović.

Kompanija “Elikosoft” je makedonska kompanija sa 30 godina iskustva, koja od 1993. godine  radi na  kreiranju i razvoju najnaprednijih softverskih recenzija, u cilju automatizacije i optimizacije sistemskih rešenja u pravcu integracije sa svim sistemima koji su dio globalne računarske mreže.

SLUŽBA GRADSKOG MENADŽERA

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: