Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

ONLINE MEETING – ANDREJA KULUNČIĆ

Vizuelna umjetnica Andreja Kulunčić, autorica izložbe MI: GLASOVI poziva vas na susret i razgovor putem platforme ZOOM.

Uz izložbu MI: GLASOVI, umjetnica odabira koncepte koji su bitni za društveno angažovanu umjetnost te, povezujući ih, generiše meta-diskurs koji postavlja u virtuelni prostor. U toku trajanja izložbe, održava online sastanke i susrete s publikom.

Kako umjetnost može biti alat u izgradnji boljeg svijeta? Može li participirati u podizanju svijesti o društvenim asimetrijama – neprikladnim životima nekih i privilegovanim životima drugih. Zašto i kako biti instrument, alat ili kanal za utišane glasove – radnika/ca na rubu egzistencije, osoba oboljelih od duševnih bolesti, migranata/ica, ilegalaca, osoba različitih vjerskih, etičkih, rasnih i seksualnih identiteta i drugih – da bi se promijenio uobičajeni i jednosmjerni način na koji vidimo svoju okolinu? Ko je tih, a ko utišan? Postoje li prostori političke intervencije izvan prostora političke moći? Kakva je moć umjetnika/ica? Što znači govoriti iz umjetničkog sistema?

O tim i drugim pitanjima možete razgovarati na online susretima u sklopu izložbe MI: GLASOVI https://www.andreja.info/…/mi-glasovi-samostalna…/

DATUMI: petak, 19.1. od 16h do 18h / srijeda, 24.1. od 17h do 19h / srijeda, 31.1. od 11h do 13h

Razgovor će se voditi online na linku: https://meet.google.com/wfw-tbdh-xet prethodne najave nisu potrebne.​

JU Muzeji i galerije

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: