Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Održan šesti festival roditeljstva ,,Porodica Fest”

U jednoj od najljepših podgoričkih zelenih oaza, parku ispred dvorca Petrovića na Kruševcu, u subotu, 18. maja, održano šestoizdanje festivala roditeljstva Porodica Fest.

Festival su otvorile gradonačelnica Podgorice prof. dr Olivera Injac i predsjednica skupštine Glavnog grada Podgorica dr Jelena Borovinić Bojović.

“Danas smo okupljeni ovdje u čast najvažnije institucije u našim životima. Porodica je osnova društva, mjesto gdje se rađamo, rastemo i učimo najvažnije životne lekcije. Kroz ljubav, podršku i zajedništvo, porodica nas oblikuje i usmjerava ka budućnosti. Naša djeca, koji su danas i naši najbrojniji gosti su srce i duša svake porodice”, kazala je gradonačelnica, te dodala da je Podgorica naš dom, a njegove ulice, parkovi i trgovi mjesto gdje stvaramo dragocjene uspomene.

Najveći porodični događaj u zemlji organizovalo je udruženje Roditelji i njegovo socijalno preduzeće Kreativa Lab, u partnerstvu sa Glavnim gradom, IDEA marketima, M:tel-om i Erste bankom dok su prijatelji Festivala: CGES, Jumbo, Addiko banka, CKB i KidsLand. Festival se organizuje povodom Međunarodnog dana porodice koji se širom svijeta obilježava 15. maja.

Zahvaljujući podršci partnera i brojnih prijatelja Festivala, mališani su ovog puta na centralnoj bini uživali u dvije pozorišne predstave, u muzičkim i plesnim koncertima, animatorskim i zabavnim tačkama, dok su u 13 tematskih zona u parku imali priliku da učestvuju u preko 60 kreativnih, edukativnih, umjetničkih, naučnih, čitalačkih i sportskih radionica i u različitim zabavnim aktivnostima. U dijelu programa van tematskih zona aktivnosti su organizovali Služba zaštite i spašavanja Podgorica, Zelenilo d.o.o. i Biciklo.me.

Porodica fest je prema utiscima sugrađana jedan od najljepših događaja koji se tokom godine organizuje u našem gradu.

“Neka ovaj festival bude prilika da se još više povežemo i njegujemo istinske vrijednosti koje treba da nam budu vodilja. Neka “Porodica fest” bude praznik ljubavi, zajedništva i radosti”, zaključila je Injac.

Kadrovi sa događaja: https://youtu.be/QFaal7CoXUs

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: