Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Made in New York Jazz Festival 2024.

Ovog juna, Tivat i Podgorica biće domaćini ekskluzivnih džez programa na kojima će nastupiti neki od najvećih svjetskih, evropskih i regionalnih džez majstora. Među njima su Nathan East, Jeff “Tain” Watts, Frank Gambale, Kennedy Kennedy, Luis Bonilla, Ekep Nkwelle, Šule Jovović, Lana Janjanin, Vladimir Maraš, Branko Sterpin, Filip Bulatović i mnogi drugi.

Ovogodišnji Made in New York Jazz Festival 2024. počinje u četvrtak, 20. juna, besplatnim “Street Jam Session” koncertom na platou kod Hipotekarne banke u naselju Porto Montenegro. Na koncertu će nastupiti mladi i talentovani džez umjetnici iz Crne Gore, uz podršku iskusnijih kolega i gostiju iz inostranstva.

Premijerni koncert festivala održaće se u petak, 21. juna u 21h, na sceni “Synchro” u naselju Porto Montenegro. Nakon koncerta, od 23:15, publika može uživati u after partyju u tivatskom klubu “Blue Room”, gdje će nikšićki bend “Kind of Blues” pružiti vrhunsku bluz svirku, uz podršku učesnika festivala.

U subotu, 22. juna, održaće se još jedan besplatni program “Street Jam Session” sa crnogorskim džez umjetnicima i njihovim gostima na Trgu nezavisnosti u Podgorici, u 20 sati. Ova ulična svirka biće uvod u koncert “Lana Janjanin Quartet” koji će se održati istog dana u džez klubu Sejdefa u Podgorici, u 22h.

Posljednji dan donosi besplatno “Master class” predavanje kome će prisustvovati svi učesnici festivala, a zainteresovana publika imaće priliku da sa velikanima svjetske džez scene razmijeni mišljenja i dobije odgovor na sva pitanja iz oblasti muzičkog stvaralaštva.

Istog dana, u 21h, u atrijumu The Capital Plaza centra u Podgorici, održaće se završno veče festivala. Nakon koncerta, bend “Kind of Blues” prirediće after party jam session u džez klubu Sejdefa u 23:15.

SEKRETARIJAT ZA KULTURU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: