Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Koncert vokalne umjetnice i kantautorka Tamare Jokić

Istaknuta vokalna umjetnica i kantautorka Tamara Jokić publici u Podgorici premijerno će se predstaviti 30. maja u okviru muzičkog programa KIC-a „Budo Tomović”, u 20 sati.

Umjetnica će nastupiti sa svojim kvartetom koji čine: Dušan Popović Lipovac (gitara), Goran Savić (perkusije) i Miloš Bosnić (bas gitara).

Ulaznice se po cijeni od 7 eura mogu kupiti na biletarnici KIC-a (9-20h), a broj za rezervaciju je 020 664 237.

Rodom iz Valjeva, Tamara Jokić je od djetinjstva pokazivala interesovanje za muziku, posebno za fado. Diplomirala je španski i portugalski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu, nakon čega je dobila stipendiju i stekla diplomu prestižnog muzičkog koledža Berkli u Bostonu. Muzički put odveo je u Njujork, gdje trenutno živi i stvara. U svom repertoaru Tamara nježno spaja mediteranske i balkanske melodije, stvarajući jedinstvene interpretacije. Njena privrženost mediteranskoj kulturi i muzici dovela je do saradnje sa nizom eminentnih muzičara i producenata, uključujući Havijera Limona, Marizu, Dioga Klementea, Amiru Medunjanin, Bojana Zulfikarapšića, Izrael Suarez Piranju, Pola Vintera, Džejmi Hadad i druge. Osim vokalnim izvođenjem, Tamara se bavi i muzičkim istraživanjem raznih kultura i geografskih prostora. Od Španije i Portugala, sjevera Afrike, Balkana i Bliskog istoka, ona dolazi do svog izraza koji podrazumijeva muzičko nasljeđe svih ovih kultura, zbog čega je dobila nagradu Instituta za mediteransku muziku bostonskog koledža.

Tamarina internacionalna muzička karijera dobila je zamah posljednjih godina zahvaljujući koncertima u Španiji i Beogradu, a nastupala je i u jednoj od najprestižnijih koncertnih sala na svijetu – Karnegi Holu u Njujorku. Potvrda uspjeha i važna prekretnica u njenoj karijeri je ugovor s portugalskim ogrankom muzičke kuće Sony Music Entertainment i njen debi album ,,Transiberica“ (2022), objavljen pod okriljem slavnog španskog producenta i gitariste Havijera Limona i poznatog kompozitora Dioga Klementea iz Portugala.

Pored njegovanja tradicionalnih muzičkih oblika, Tamara piše i svoju muziku koju boji španskim i mediteranskim sentimentom, u savremenom muzičkom kontekstu.

KIC “Budo Tomović”

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: