Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Kolektivna izložba “NoConcept 2”

Kolektivna izložba 24 mlada akademska umjetnika iz Crne Gore pod nazivom “NoConcept 2” koju Opština Nikšić organizuje uz podršku KIC-a “Budo Tomović” biće otvorena u ponedjeljak, 15.januara, u izložbenom holu KIC-a, u 19 sati.

Izložbu će otvoriti predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović, a obratiće se predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković i direktorica KIC-a “Budo Tomović” Aida Batilović.

NoConceptu 2 je prethodio NoConcept 1, čiju postavku su obilježila djela trenutnih izlagača, ali i drugih mladih akademskih umjetnika. Izložba je inicirana u cilju afirmacije mladih crnogorskih akademaca.

Postavku čine 24 djela koja pripadaju različitim medijima umjetničkog izražavanja: slike, grafike, fotografije, digitalne tehnike i skulpture.

Kustosi izložbe su: Miloš Nenezić, Vladana Mirković i Stevan Kilibarda. Postavku su radili Vladana Mirković i Stevan Kilibarda, a tekst za katalog izložbe napisala je Milena Krivokapić.

Izložba je inicijalno otvorena u Nikšiću u junu, a u decembru 2023. godine je gostovala u Muzeju Žitomislić u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani izložbu mogu pogledati do kraja mjeseca.

Dobro došli!

KIC “BUDO TOMOVIĆ

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: