Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

KIC i u 2024. centar kulturnih zbivanja

Kulturno – informativni centar “Budo Tomović” i u 2024. godini biće centar kreativnog i umjetničkog stvaralaštva, ali i mjesto promocije različitih kulturnih vrijednosti.

Inspirativnim, kvalitetnim i sadržajnim repertoarom nastavićemo da afirmišemo stvaralaštvo i tokom narednog perioda, poručuju iz KIC-a.

Januar u KIC-u počeće izložbom radova akademskih umjetnika pod nazivom “NoConcept 2” kroz koju likovni program KIC-a nastavlja da predstavlja provjerene umjetničke vrijednosti.

Na repertoaru su i tradicionalne KIC-ove revije “Mjuzikl – filmska rapsodija” XI biti filmovi posvećeni muzičkoj legendi i ikoni dvadesetog vijeka Elvisu Prisliju. U nekim od najboljih ostvarenja među kojima su “Zatvorski rok” (1957), “Kreolski kralj” (1958) i “Živio Las Vegas” (1964) publika će uživati od 15. do 17. januara”, navodi se u saopštenju.

Dramski program KIC-a organizovaće tribinu “Podgoričke priče” zahvaljujući kojoj istaknuti pojedinci govore o Podgorici danas, evocirajući istovremeno i sjećanja na nekadašnji Titograd.

Ovog puta, tačnije 30. januara gost tribine biće filmski reditelj Branko Baletić.

U okviru koncertnog ciklusa “Mladi talenti” koji u kontinuitetu predstavlja perspektivne i talentovane umjetnike 31. januara, nastupiće duo harmonika koji čine Lazar Janjušević i Petar Balaban.

Na Velikoj sceni KIC-a 29. januara biće priređen koncert crnogorskih klapa u organizaciji CEKUM-a, a veče laganih nota uz poeziju i aforizme Dragana Koprivice biće održano 16. januara.

U KIC-u će 17.januara biti promovisana i knjiga “Mamina bundeva” Danijele Camović.

KIC “BUDO TOMOVIĆ”

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: