Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Izložba karikaturiste Gorana Šćekića otvorena u Kuslevovoj kući

U Kuslevovoj kući sinoć je otvorena izložba poznatog karikaturiste Gorana Šćekića, koja je dio likovnog segmenta programa manifestacije Decembarska umjetnička scena.

Gradonačelnica Podgorice prof. dr Olivera Injac kazala je da s posebnim zadovoljstvom otvara izložbu kao odraz uvažavanja djela umjetnika koji preko tri decenije jezikom karikature, ukazuje, opominje, podsjeća, nasmijava i osvješćuje, uz određenu dozu humora, govoreći o društvenoj i političkoj stvarnosti u Crnoj Gori. “Nadam se da će i ova Šćekićeva izložba probuditi naše preispitivanje i dublje promišljanje o svemu što nas okružuje ali nam i pokazati da nijesu uvijek potrebne riječi, već da umjetnost odražava snagu jednog društva”, istakla je Injac.

Prof. dr Boris Brajović je ocijenio da je Šćekić koristeći mikronarative kao izvor povijesnog razumijevanja kroz umjetnost karikature, gradio alternativnu hroniku konvencionalne istorije, te kako su te alternativne hronike posredovanjem umjetnosti karikature postajale vrijedan marker društvenih tenzija i aporija i kretale se od osjećanja razlike i distance onoga što smo i ko smo bili, do onoga što smo i ko smo sada, pa do osjećanja prepoznavanja i blizine u onome što i ko možemo biti”.

Izložba karikatura Gorana Šćekića biće otvorena do 15. decembra.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: