Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Injac: Saradnja sa Poreskom upravom značajna za uspostavljanje stabilnog sistema

Gradonačelnica Podgorice, prof. dr Olivera Injac sastala se sa v.d. direktorom Poreske uprave Savom Laketićem kako bi razgovarali o saradnji u narednom periodu.

,,Saradnja Glavnog grada i Poreske uprave veoma je značajna za uspostavljanje stabilnog sistema kroz unapređenje poslovnog ambijenta i uklanjanje biznis barijera, uz zajedničku borbu u suzbijanju sive ekonomije i bolju naplatu poreza. Takođe, važno je da uspostavimo dinamički plan otplate nagomilanih dugovanja što je jedna od preporuka Vlade svim lokalnim samoupravama”, kazala je Injac.

Injac je podsjetila na značajno povećanje naplate lokalnih javnih prihoda koja je u prvom kvartalu uvećana za više od 30% što jasno ukazuje na povećanu efikasnost Uprave lokalnih i javnih prihoda.

,,U skladu sa preporukama Vlade Crne Gore, ali i potrebom da unaprijedimo poreski sistem na nivou cijele Crne Gore, Glavni grad vidimo kao veoma značajnog partnera. PU je na raspologanju da kroz redovnu komunikaciju zajednički radimo na povećanju poreske discipline i smanjenju poreskog duga”, kazao je Laketić.

Podsjećamo, poslovi utvrđivanja, naplate i kontrole poreza na promet nepokretnosti su od ove godine u nadežnosti opština, što je u procesu značajnih promjena upravljačkog sistema Glavnog grada predstavljalo dodatni izazov. Ipak, efikasno vršenje ovih poslova govori o značajno unaprijeđenom sistemu funkcionisanja Uprave lokalnih i javnih prihoda.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: