Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Injac: Mjesne zajednice posvećene potrebama građana

„U prethodnih nekoliko mjeseci urađeno je dosta toga da se unaprijedi rad mjesnih zajednica. Odlukom koju pripremamo biće prevaziđene zastarjele procedure i građani će na efikasniji način moći da učestvuju u donošenju odluka. Neposredna komunikacija sa lokalnom zajednicom je suštinski bitna za nas i olakšava nam da zajednički radimo na realizaciji ideja i uočavanju nedostataka čijim otklanjanjem utičemo na kvalitet života u određenom dijelu grada“, kazala je prof. dr Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice na sastanku koji je organizovan sa sekretarima mjesnih zajednica.

Osim gradonačelnice, sastanku su prisustvovali i predstavnici gradskih službi i preduzeća i resorsni sekretari. Sastanak je organizovao Sekretarijat za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom u čijoj nadležnosti je rad mjesnih zajednica.

„Prevazišli smo brojne prepreke koje su mjesne zajednice držale udaljenim od grašana i njihovih stvarnih potreba. Uložili smo i značajna sredstva za renoviranje prostorija u kojima funckionišu neke mjesne zajednice, poboljšali njihovu vidljivost, a Odlukom stavili u fokus suštinsku ulogu koju imaju – a to omogućavanje neposredne demokratije kroz veće učešće građana u donošenju odluka“, kazala je Slađana Andđušić, sekretarka pomenutog Sekretarijata.

„Uvjerena sam da uz iskustvo, znanje i volju možemo da postignemo dobre stvari za lokalnu zajednicu i da je na svakom od nas da stvaramo dobre prilike u okruženjima u kojima boravimo. Od vas kao predstavnika mjesnih zajednica dolaze ključne poruke od građana i kao gradska uprava stojimo vam na raspolaganju“, kazala je Injac govoreći o potrebi da se saradnja sa gradskim službama intenzivira u cilju isporučivanja bržih odgovora na upite građana.

Obraćanje gradonačelnice prof.dr Olivere Injac – https://youtu.be/RQwKqbXdgI8?si=HeUq51VJXPXGk6tb

Kadrovi – https://youtu.be/yg18rr5ddd8?si=NaoVkYrbonFFVnqk

Služba za odnose sa javnošću

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: