Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Impozantni rezultati gradskog Zelenila u proteklih pola godine; Rakčević: Puna podrška Glavnog grada- brojni zeleni projekti u 2024.

 

„Gradsko Zelenilo ostvarilo je odlične rezultate u svega pola godine, kako u finansijskom pogledu upravljanja, tako i na terenu“, poručio je zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević tokom obilaska ovog privrednog društva i razgovora sa novim rukovodstvom, uvjeren da će i u narednom periodu raditi na dobrobit građana Podgorice.  

„Otkad je novo rukovodstvo preuzelo ovo preduzeće početkom jula prošle godine i zateklo svega 50.000 eura na računu i 100.000 eura nenaplaćenih potraživanja, danas imamo potpuno suprotnu situaciju da na računima ove firme imamo čak pola miliona eura naših sredstava, da imamo 0 eura dugova, da smo u međuvremenu značajno povećali plate svim zaposlenima kroz implementaciju granskog kolektivnog ugovora za stambenu i komunalnu djelatnost. Osim toga, ekipe Zelenila aktivno rade na ozelenjavanju svih djelova grada, postavljeni su solarni paneli na krovovima upravne zgrade i drugih objekata Zelenila, a izvršena je i nabavka prvih električna vozila“, kazao je Rakčević i dodao da će podrška Glavnog grada biti još intenzivnija u narednom periodu, da su sredstva u 2024. za širenje zelenih površina i izgradnju novih parkova duplirana u odnosu na rekordnu 2023. Godinu, te da će građani i građanske Podgorice imati čemu da se raduju u narednim mjesecima.

Izvršni direktor Zeleenila Petar Krivokapić zahvalio je zamjeniku gradonačelnice na posjeti, kao i gradskoj upravi upravi na snažnoj podršci koju su pružili kada je u pitanju poslovanje ovog privrednog društva u proteklih šest mjeseci. „Nadamo se da ćemo i ubuduće zajedničkim učiniti da Podgorica bude što prijatnije mjesto za život i što zeleniji grad. Nastavljamo sa akcijama pošumljavanja koje smo pokrenuli, kao i sa izgradnjom planiranih parkovskih površina“, poručio je Krivokapić.  

https://www.youtube.com/watch?v=N9UT4bqhbio

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: