Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Gradsku Senior karticu građani mogu preuzeti u prostorijama Sekretarijata za socijalno staranje

Senior kartica je socijalni servis koji ima za cilj da poboljša kvalitet života naših najstarijih sugrađana. Uzimajući u obzir činjenicu da u Glavnom gradu živi nekoliko desetina hiljada penzionera, koji su vrijedno radili i dali značajan doprinos u toku njihovog radnog vijeka, ovo je jedan od načina na koji želimo da im se zahvalimo.

“Senior kartica” dodjeljuje se svim sugrađanima starijim od 65 godina uz pomoć koje oni mogu da ostvaruju popuste u velikom broju prodajnih i ugostiteljskih objekata, institucija, ustanova kulture, zdravstvenih ustanova, agencija za pružanje usluga…

Personalizovane kartice za penzionere se vežu za osobu, odnosno jedinstveni elektronski nalog. Neophodno je da se penzioner jednom registruje, nakon čega može nesmetano koristiti karticu za ostvarivanje popusta, kao i usluga koje pruža Glavni grad.

Kartica omogućava ostvarivanje popusta na razne proizvode i usluge, koji se kreću između 3% i 40%, a pravo na nju imaju svi penzioneri i osobe starije od 65 godina, sa teritorije glavnog grada. Možemo se pohvaliti velikim brojem partnera, od kojih su najbrojnije privatne zdravstvene ustanove (Hipokrat, Benu, Filipović, Moj Lab, Konzilijum, Diagnostica, Natal, Codra….), zatim pet šopovi, butici, trgovine, stovarišta, saloni ljepote, ugostiteljski objekti i drugi. Sekretarijat će i u narednom periodu kontinuirano nastaviti da širi mrežu usluga.

 “Do kraja 2023. godine, registracija se mogla obaviti isključivo u Telekom poslovnicama, ili popuniti zahtjev u Benu apotekama, a od januara tekuće godine možemo obradovati starije sugrađanke i sugrađane sa još jednom lokacijom za izdavanje i registraciju kartica – Sekretarijat za socijalno staranje. Stoga, obavještavamo penzionere da posjete naše službene prostorije u Ulici Vuka Karadžića br. 16. Dovoljno je da sa sobom ponesu ličnu kartu, a sama registracija korisnika traje pet minuta”, kazao je Balša Alibabić iz Sekretarijata za socijalno staranje.

On je istakao da otkad postoji ovaj socijalni servis (3 godine), registrovano je skoro 4500 korisnika, koji su uspjeli da uštede oko 30.000 eura na proizvode i usluge koje partneri nude.

“Pozivamo sve društveno odgovorne kompanije, koje posluju na teritoriji Glavnog grada, da vlasnicima kartica omoguće ostvarivanje popusta iz dijapazona usluga i roba koje nude”, poručio je Alibabić.

Spisak partnera kod kojih naši sugrađani mogu ostvariti popust: https://starisajt.podgorica.me/gradska-kartica-senior

Prijava za partnere (društveno-odgovorne kompanije): https://senior.gradskakartica.me/novi-partner

Izjava Balše Alibabića: https://www.youtube.com/watch?v=IrCuf1Mr_ZI

Sekretarijat za socijalno staraje

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: