Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Gradski saobraćaj od septembra može samostalno da funkcioniše

Direktor  gradskog preduzeća Putevi, Radoš Zečević, kazao je u emisiji “Lice Podgorice” na Gradskoj RTV da bi novo preduzeće Gradski saobraćaj od septembra moglo samostalno da funkcioniše, te da će Glavni grad do kraja godine nabaviti još 20 do 25 novih kombi vozila i autobusa.

“Osnivanju posebnog preduzeća – Gradski saobraćaj svakako slijedi, a Putevi su tu da pruže svaki mogući servis linijskom prevozu. Radimo na tome da stvorimo sve pretpostavke kako bi preduzeće moglo samostalno da funkcioniše, kako u administrativnom, tako i u tehničkom smislu i očekujem da će već u septembru biti potpuno spremno za odvajanje”, istakao je Zečević.

On je podsjetio da je u Podgorici registrovano oko 86.000 vozila, te da to opterećuje gradske saobraćajnice, ali i organizaciju gradskog prevoza. Vjeruje da će se u narednom periodu smanjiti gužva, kao i da su gradski autobusi sve puniji. “Osnivanje novog gradskog preduzeća u velikoj mjeri rasteretiće rad preduzeća ‘Putevi’ i pomoći će nam da se koncetrišemo  na našu primarnu djelatnost”, rekao je Zečević.

“Mnogo je načina da se poboljša i unaprijedi rad gradskog prevoza. Vjerujem da ćemo do kraja godine novim vozilima adekvatno odgovoriti zahtjevima građana. Imaćemo značajan broj novih vozila i vrlo brzo planiramo nabavku kombi vozila kako bi rasteretili prigradske linije gdje nijesu potrebni autobusi, a onda i do kraja godine očekujem od 20 do 25 novih vozila”, najavio je Zečević. On navodi da je sve više putnika koji koriste gradski prevoz, istakavši da se u decembru autobusima vozilo 382.000 građana, a u septembru oko 240.000, što je, kako je rekao, značaj rast. Ističe da na teritoriji glavnog grada ima 640 stajališta i da je složen proces obilježavanja svakog stajališta. Zečević je kazao da “Putevi” trenutno imaju oko 900 zahtjeva građana, te da rade na lokacijama gdje je stanje najlošije i gdje su radovi neophodni. Podsjeća da je novina u radu gradskog preduzeća “Putevi” unaprjeđenje uslova za servisiranje autobusa. Zečević objašnjava da su autobusi linijskog prevoza do sada bili u garanciji.“Ideja sa našom radionicom je da svi autobusi koji su izašli iz garancije budu servisirani u našoj radionici. Nabavili smo osnovnu opremu i pripremili radionicu za servisiranje. Angažovali smo tri mehaničara koji će servisirati autobuse, a vjerujem i na taj način smanjiti troškove. Do sada je bilo utrošeno mnogo novca za servisiranje autobusa, a sada će ti troškovi biti makar duplo manji. Autobusi su i dalje prilično novi i redovno se servisiraju”, zaključio je Zečević

PUTEVI DOO

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: