Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Glavni grad stvara povoljnu klimu za inovacionu zajednicu

Juče je u Multimedijalnoj sali Skupštine Glavnog grada održana panel diskusija pod nazivom “Budućnost startup preduzetništva i visokih tehnologija”, u organizaciji Sekretarijata za preduzetništvo i investicije Glavnog grada Podgorica.

Panel je svečano otvorio mr Šućo Orahovac, sekretar Sekretarijata za preduzetništvo i investicije, dok su učesnici bili prof. dr Jovan Mirković, Fondacija za promovisanje nauke PRONA, prof. dr Đuro Kutlača, Institut Mihajlo Pupin, mr Frane Šesnić, direktor ZICER-a (Zagrebački inovacijski centar), a moderator Matija Miljanić.

“Naš cilj je da otkrijemo kako možemo iskoristiti tehnološke inovacije i preduzetnički duh kako bismo stvorili održive poslovne modele koji će donijeti korist ne samo našim kompanijama, već i širem društvu. Uloga Glavnog grada u podršci razvoju startup ekosistema i tehnoloških inovacija je ključna za stvaranje povoljnog okruženja za razvoj novih preduzeća i tehnoloških ideja”, kazao je sekretar za preduzetništvo i investicije mr Šućo Orahovac.

Ovo je bila izuzetna prilika da se zajednički istraže najnoviji trendovi u svijetu startupova i visokih tehnologija, kao i da se upoznamo sa inovativnim idejama koje oblikuju budućnost našeg poslovanja. Takođe, svi prisutni bili su u prilici da dublje zarone u sektor inovacija, razmotre njihov uticaj na naše poslovno okruženje, te razmjene ideje koje će oblikovati budućnost poslovanja. Na panelu je bilo riječi o ulozi nauke i istraživanja u podršci tehnološkom napretku, unaprjeđenju saradnje između akademske zajednice i preduzetničkog sektora, konkretnim koracima koje crnogorski preduzetnici mogu preduzeti, kao i ulozi lokalne samouprave u svim tim procesima.

Playlist

1 Videos
Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: