Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Glavni grad snažna podrška u izgradnji sportske infrastrukture

Predstavnici Glavnog grada, zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević, sekretar Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj Miljan Barović i v.d. sekretara Sekretarijata za sport Miloš Antić, sastali su se sa predstavnicima Vlade Crne Gore i Crnogorskog olimpijskog komiteta, kako bi razgovarali o razvoju sportske infrastrukture u zemlji i izgradnji sportskih objekata koji bi zadovoljili standarde potrebne za razvoj vrhunskog sporta.

Povod sastanka bila je zajednička inicijativa Vlade Crne Gore, Glavnog grada Podgorica i Crnogorskog olimpijskog komiteta za izgradnju Olimpijske kuće, Olimpijskog muzeja i Olimpijskog parka u Podgorici. Učesnici sastanka usaglasili su se da je ovo veoma važan projekat za koji će uložiti zajedničke napore, kako bi ubrzali njegovu realizaciju.

Dogovoreno je da se u roku od sedam dana pripremi, od strane Crnogorskog olimpijskog komiteta, projektni zadatak za izradu idejnog rješenja Olimpijske kuće, što je početni korak u realizaciji ovog velikog projekta. Na sastanku su dogovorene i konkretne obaveze svih prisutnih.

Ovom prilikom razmatrani su i drugi ključni elementi razvoja sportske infrastrukture, uključujući planove za izgradnju istočne tribine Gradskog stadiona i izgradnju Atletskog stadiona, zajedno sa prijedlozima za izgradnju objekata namijenjenih tenisu i stonom tenisu.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Vlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, generalni direktor direktorata za državni budžet u Ministarstvu finansija, Bojan Paunović, i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović, kao i Vladimir Obradović i Zoran Jojić iz Ministarstva sporta i mladih.

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: