Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Glavni grad: Kao društvo, ostali smo dužni zaslužnim pojedincima poput Marte Bojanović

Cijeneći izuzetan doprinos sportu i društvu uopšte, a uz veliko poštovanje istorijskih uspjeha sa Ženskim rukometnim klubom Budućnost, Glavni grad će preduzeti sve potrebne aktivnosti kako bismo se nakon decenija zanemarivanja odužili Marti Bojanović, titogradskoj rukometnoj dami.

“Postoje brojni načini da se institucionalno izborimo za bolji život naših sugrađanki i sugrađana, posebno uvažavajući specifične potrebe svakog pojedinca. Marta itekako cijeni ukazanu pažnju, ali na nama je odgovornost da iscrpimo sve mogućnosti koje imamo kako bismo joj pomogli i da podstaknemo druge institucije da daju svoj doprinos”, kazala je Ida Kolinović, sekretarka Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada nakon posjete Marti Bojanović.

Marta živi desetak kilometara od sportskog centra u kojem je ostvarila brojne uspjehe, skoro pa i zaboravljena, bez ikakvih primanja i sa uspomenama na brojne trofeje koje je donijela u naš grad. Pamti dobro osjećaj odgovornosti prema publici u Morači, ali i petogodišnju karijeru u Španiji. Ipak, o rukometu priča sa pomiješanim emocijama. Dajući sebe ovom sportu, nije očekivala previše, osim da ne bude skoro potpuno zanemarena. Znači joj kad je posjete djeca iz komšiluka, ali i bilo ko sa kim bi podijelila svakodnevnicu. Teško joj je da zatraži pomoć, ali sve više shvata koliko joj je neophodna podrška sistema da nastavi da se bori.

Iako joj je rukomet nekada omogućavao mnogo toga, vrijeme koje je odmaklo od njenih uspjeha dovelo je do ruba egzistencije. Zbog velike ljubavi prema sportu i zavidne karijere, odrekla se mnogo toga, osim Podgorice i porodičnog imanja u Krusima. Borbenost i talenat po kojima je pamte generacije, danas koristi kako bi bez ikakvih primanja preživjela mjesec.

Cijeneći izuzetan doprinos sportu i društvu uopšte, a uz veliko poštovanje istorijskih uspjeha sa ŽRK Budućnost, Glavni grad će preduzeti sve potrebne aktivnosti kako bismo se nakon decenija zanemarivanja odužili titogradskoj rukometnoj dami.

“U svakodnevnoj komunikaciji koju ostvarujemo sa građanima nalazimo načine da im pomognemo. Sve počinje razgovorom, dozom empatije i stavljanjem u funkciju servisa Glavnog grada koji i postoje radi građana. Osjećamo odgovornost da čujemo i one koji tiho govore o svojim problemima, a Marta je jedna od njih”, kazala je Saša Bošković, predstavnica Službe gradonačelnice.

Kao društvo, ostali smo dužni zaslužnim pojedincima poput Marte Bojanović zbog čega ćemo iscrpjeti sve mogućnosti koje kao lokalna samouprava imamo, vjerujući da ćemo u saradnji sa drugim institucijama sistema doći do trajnog rješenja, kako u ovom, tako i u drugim slučajevima.

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: