Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Februar u KIC-u

Kontinuiranu i uspješnu misiju afirmisanja umjetnosti i kulture KIC “Budo Tomović”, nastaviće i tokom februara, kroz promociju raznovrsnih artističkih formi.

Dramski program KIC-a organizovaće od 5. do 12. februara Manifestaciju kamernih dramskih ostvarenja – MAKADO koja afirmiše kamernu pozorišnu produkciju i nezavisnu scenu, ali i koja je prepoznata kao promoter pravih teatarskih i umjetničkih vrijednosti. U takmičarskom dijelu devete u nizu manifestacije učestvovaće sedam žanrovski raznovrsnih pozorišnih komada iz Crne Gore i regiona, a među njima su “Jelena Savojska”, “Atomsko cvijeće”, “Uspomene Sare Bernar”, “Pomahnitali”, “Goya”, “Na Drini ćuprija” i “Ćiro”. Posljednje večeri u čast nagrađenih biće izvedena predstava ”Safra“. I ove godine nagrada “Sat kula” dodjeljivaće se za najbolju predstavu, najbolju mušku, odnosno žensku ulogu, ali i za bravuru.

Raznovrsnost dramskog programa upotpuniće i tribina “Podgoričke priče” koja će 26. februara ugostiti prof. dr Senada Gačevića.

Muzički program KIC-a biće u znaku desetog jubilarnog Festivala savremene klavirske muzike “Forte piano” koji će biti održan 27. i 28. februara. U okviru večernjeg programa festivala nastupiće renomirani koncertni pijanisti i univerzitetski profesori Aleksej Kurbatov i Katarina Krpan, a matine programe obilježiće predavanje prof. Bartolomeja Stankovića na temu “Klavir kroz vjekove“ i revijalni koncert mladih pijanista.

Povodom devet godina postojanja Foruma mladih pisaca KIC-a, u februaru će biti priređena promocija nove zajedničke knjige pod nazivom “Pjesma – zagrljaj”.

Predstavljanje izdavačke djelatnosti Opštinske javne ustanove “Muzeji” Kotor biće organizovano 14. februara.

Kinematografska ostvarenja čija je tema odnos pozorišta i sedme umjetnosti biće na repertoaru devete u nizu revije “Pozorište na filmu“. Od 13. do 15.februara ljubitelji pokretnih slika biće u prilici da pogledaju filmove “Arsenik i stare čipke” (1944), “Stalag 17” (1953) i “Naslovna strana” (1974).

Februar je tradicionalno rezervisan i za reviju “Ljubav na filmu” koja će obuhvatiti projekciju popularnih filmova sa romantičnom tematikom. U DODEST-ovoj sali od 19. do 21.februara biće prikazani filmovi “Gola istina” (2009), “Ljubav i drugi stimulansi” (2010) i “Bez obaveza” (2011).

Likovni program nastaviće sa promocijom različitih likovnih izraza, pa samim tim u izložbenom holu KIC-a 12. februara biće otvorena izložba slika Vesne Oborine.

U organizaciji Inicijative za regionalnu saradnju Crne Gore 1. februara biće održano veče sjećanja na Branka Lukovca.

KIC “Budo Tomović”

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: