Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Donirana drva za ogrijev pripadnicima RE zajednice

Kancelarija za RE koja funkcioniše u okviru Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada podržala je humanitarnu akciju nevladine organizacije Fondacija “Ruka prijateljstva” iz Podgorice u namjeri da prikupe novčana sredstva za kupovinu ogrijevnog drveta za RE porodice u stanju socijalne potrebe, sa područja Konika.

Kancelarija za RE je, kao pomoć obezbijedila sredstva za 12 metara kubnih drva, koja je u organizaciji fondacije dopremljena porodicama. Ovoj humanitarnoj akciji prisustvovala je šefica Kancelarije za RE Hristina Laban.

Tom prilikom, Laban je iskazala zadovoljstvo što je Glavni grad dio inicijative NVO Fondacije “Ruka prijateljstva” i dodala da ovakve i slične aktivnosti znače mnogo za socijalno ugrožene porodice u toku zimske sezone, te da zajedničkim djelovanjem možemo dati značajan doprinos i pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

“Imajući u vidu hladne dane i naročito visoke cijene ogrijevnog drveta, smatrali smo da Glavni grad, kao i do sada, treba da pomogne materijalno ugroženim kategorijama društva, budući da ima menhanizme za to. Sekretarijat za socijalno staranje i Kancelarija za RE će i u narednom periodu nastaviti da kroz brojne projekte i aktivnosti, unapređuju položaj RE zajednice i drugih marginalizovanih grupa u društvu“, zaključuje se u saopštenju.

Prema informacijama iz Fondacije, putem pomenute akcije, ovu vrstu podrške dobiće više od 20 porodica sa područja Konika.

KANCELARIJE ZA RE

SEKRETARIJAT ZA SOCIJALNO STARANJE

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: