Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dodijeljene nagrade najboljim studentima za 2023. godinu; Injac: ulaganje u znanje je ulaganje u sebe i u budućnost

U okviru proslave 19. decembra upriličena je i svečanost povodom dodjele Studentske nagrade za 2023. godinu, koje je najboljim studentima Podgorice uručila gradonačelnica Podgorice prof.dr Olivera Injac, predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Gradonačelnica Podgorice prof.dr Olivera injac obratila se studentima i čestitala na priznanju.

“Iskrene čestitke za vaše ostvarene rezultate i vaših porodica koji vas podržavaju. Ulaganje u znanje je ulaganje u sebe i ulaganje u budućnost. Hvala vam što ulažete u sebe i u budućnost Podgorice i Crne Gore”, naglasila je gradonačelnica.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović izrazila je poštovanje prema najboljim studentima Podgorice u ovoj godini, te uputila čestititke za uložene napore, trud i velika odricanja.

“Dragi studenti, gledajući sada u vas, gledam u budućnost ovoga grada i ove države, i jasno mi je da će – uprkos svemu što opterećuje naše društvo, pa i cjelokupnu današnju civilizaciju – ta budućnost biti svijetla. Nemam sumnje da su među vama budući lideri Podgorice i Crne Gore. Vjerujem i nadam se da ću bar sa nekim od vas imati prilike da i lično sarađujem u vremenu pred nama. Vi ste svojim uspjehom sasvim sigurno izborili za sebe mogućnost da birate svoje mjesto pod suncem za život i rad. Nadam se da će vaš izbor biti Crna Gora. “Od svoje majke ko će naći bolju?! A majka vaša zemlja vam je ova”, čuveni su stihovi Alekse Šantića, praćeni isto tako čuvenom porukom, koju i ja vama danas upućujem: “Ostajte ovdje!” poručila je predsjednica Borovinić Bojović.

Predsjednik Komisije za dodjelu studentskih nagrada, Veselin Mićanović čestitao je studentima na priznanju, te istakao da su upravo oni svijetla tačka našeg društva.

“Vi svojim radom, zalaganjem, upornošću, dajete snagu svima nama da smo na pravom putu i da vrijedi ulagati u vas”, istakao je Mićanović.

U ime nagrađenih studenata obratila se Sofija Kirsanov, studentkinja Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore.

“Ne postoji veće priznanje za akademski uspjeh od nagrade koja se uručuje 19. Decembra, na Danoslobođenja. Ovaj svijetli datum nas obavezuje da, mi, prvi među jednakima, kroz umnožavanje, širenje i primjenu svoga znanja nastavimo borbu hrabrih boraca i borkinja Prve Bokeljske Narodno-oslobodilačke udarne brigade, Devete crnogorske brigade, Lovćenskog i Zetskog odreda. Borbu za slobodu, solidarnost, jednakost, prosperitet, modernizaciju i emancipaciju, antifašizam i bratstvo i jedinstvo, zdravo, napredno i plemenito društvo.

Nagrade su dobili sljedeći studenti:

Danijela Fatić, Jovana Veljović, Jelena Ćuković, Milica Komnenović, Vuk Slavić, Vučić Filipović, Jovan Dabović, Ana Novaković, Jasmina Lucević, Marko Ivanović, Mia Đoković, Marija Grujić, Vladimir Tiodorović, Miloš Laković, Maja Jeremić, Sofija Kirsanov, Sara Lukovac, Daniela Popović, Marko Đurić, Sara Jovanović, Sergej Pavlović, Nataša Petrović, Ksenija Lukić, Ljiljana Radunović, Vasilisa Lađić, Jovan Raičković, Aleksa Savković, Nikola Vojinović, Jelena Martinović.

Izjava predsjednice Skupštine Glavnog grada Jelene Borovinić Bojović: https://www.youtu.be/d28qNezFE60

Izjava predsjednika Komisije Veselina Mićanovića: https://youtu.be/aujqps2kWkY

Kadrovi: https://youtu.be/12DJKK43prI

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆ

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: