Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Danas je održan sastanak predstavnika mjesnih zajednica sa gradonačelnicom Glavnog grada prof.dr. Oliverom Injac i sekretarkom za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom Slađanom Anđušić

Danas je održan sastanak predstavnika mjesnih zajednica sa gradonačelnicom Glavnog grada prof.dr. Oliverom Injac i sekretarkom za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom Slađanom Anđušić, sekretarom za prostorno planiranje i dorživi razvoj Miljanom Barovićem i sekretarom za saobraćaj Ninoslavom Kaluđerovićem . Sastanku su prisustvovali i predstavnici gradskih preuzeća i službi:  Agencije za stanovanje, Zelenila, Pu​teva, Komunalnih usluga, Čistoće, Uprave za inspekcijske poslove i Službe za poljoprivedu.

Na sastanku su predstavnici gradske uprave i predstavnici mjesnih zajednica razgovarali o budućoj saradnji, na temu uspostavljanja funkcionalne mjesne samouprave, rješavanja komunalnih problema i participacije građane i njihovih predstavnika u donošenju odluka. Ovo je drugi po redu sastanak koji je organizovao Sekretarijat za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom, sa svim predstavnicima mjesnih zajednica, kako bi se uspostavio sistem mjesne samouprave i promptno reagovalo na zahtjeve koji dolaze od strane mjesnih zajednica.

U prethodnih nekoliko mjeseci urađeno je dosta toga da se unaprijedi rad mjesnih zajednica. Odlukom koju pripremamo biće prevaziđene zastarjele procedure i građani će na efikasniji način moći da učestvuju u donošenju odluka. Neposredna komunikacija sa lokalnom zajednicom je suštinski bitna za nas i olakšava nam da zajednički radimo na realizaciji ideja i uočavanju nedostataka čijim otklanjanjem utičemo na kvalitet života u određenom dijelu grada“, kazala je prof. dr Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice na sastanku koji je organizovan sa sekretarima mjesnih zajednica. 

„Prevazišli smo brojne prepreke koje su mjesne zajednice držale udaljenim od grašana i njihovih stvarnih potreba. Uložili smo i značajna sredstva za renoviranje prostorija u kojima funckionišu neke mjesne zajednice, poboljšali njihovu vidljivost, a Odlukom stavili u fokus suštinsku ulogu koju imaju – a to omogućavanje neposredne demokratije kroz veće učešće građana u donošenju odluka“, kazala je Slađana Andđušić, sekretarka za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom.

„Uvjerena sam da uz iskustvo, znanje i volju možemo da postignemo dobre stvari za lokalnu zajednicu i da je na svakom od nas da stvaramo dobre prilike u okruženjima u kojima boravimo. Od vas kao predstavnika mjesnih zajednica dolaze ključne poruke od građana i kao gradska uprava stojimo vam na raspolaganju“, kazala je gradonačelnica Olivera Injac, govoreći o potrebi da se saradnja sa gradskim službama intenzivira u cilju isporučivanja bržih odgovora na upite građana.

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: