Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

“Crnogorska rapsodija”, novo izdanje tetralogije Mihaila Lalića

“Crnogorska rapsodija”, novo izdanje tetralogije Mihaila Lalića, biće promovisana u utorak, 9. jula, u 21h, u dvorištu Kuslevove kuće.

“Crnogorska rapsodija” Mihaila Lalića oslanja se na njegova izabrana djela u četiri toma: “Ratna sreća”, “Zatočenici”, “Dokle Gora zazeleni” i “Gledajući dolje na drumove”, koja su objavljena u izdanju crnogorske izdavačke kuće CID i Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, uz podršku Sekretarijata za kulturu Glavnog grada Podgorica.

Svojim sadržajem i književnim dometom predstavljaju sam vrh crnogorske književnosti. Ta monumentalna književna sinteza prvi put se pojavljuje kao cjelina. Njen osnovni cilj je da čitalačkoj publici predstavi društvene, političke i kulturne prilika u Crnoj Gori i na Balkanu u prvoj polovini XX vijeka, i na taj način ukaže na istorijske korijene savremenih podjela i dioba. U tom smislu, “Crnogorska rapsodija” je nezaobilazno štivo za razumijevanje nekadašnje i današnje Crne Gore. Izdanje je namijenjeno srednjoškolcima završnih razreda, studentima književnosti, društvenih i humanističkih nauka, kao i široj čitalačkoj publici.

Na književnoj večeri govoriće Bojana Obradović, Radule Novović i Andrijana Deletić Milačić. Moderatorka razgovora je Valentina Radulović.

SEKRETARIJAT ZA KULTURU

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: