Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

“Čistoća” nabavila dva komunalna vozila, uskoro još pet

Nakon uspješno sprovedenog postupka javne nabavke, vozni park privrednog društva “Čistoća” bogatiji je za dva komunalna vozila autosmećar, namijenjena efikasnijem odvozu otpada.

Nova vozila marke Ford su zapremine 16m³, a ukupna vrijednost nabavke iznosi 299.997,72 eura sa uračunatim PDV-om. Nabavka je realizovana iz sredstava opredijeljenih rebalansom budžeta Glavnog grada za 2023. godinu.

“Sa ciljem očuvanja životne sredine i unapređenja usluga koje pružamo građanima, uz podršku Glavnog grada smo investirali u nabavku novih vozila koja će omogućiti brži, pouzdaniji i još kvalitetniji proces sakupljanja i transporta otpada”, kazao je Denis Hot direktor Čistoće.

Takođe, do kraja naredne nedjelje očekujemo i isporuku kombinovane radne mašine za čiju nabavku su sredstva, u iznosu od 96.800,00 sa uračunatim PDV-om, takođe opredijeljena rebalansom budžeta za ovu godinu.

Ova nabavka je dio opredjeljenja uprave Čistoće ka unapređenju kvaliteta života svih građana kroz poboljšanje procesa upravljanja otpadom, te održavanju zadovoljavajućeg stepena higijene u gradu, a ista predstavlja samo uvod u nove nabavke vozila koji će biti realizovani tokom naredne godine.

Naime, budžetom Glavnog grada za 2024. godinu planirana je nabavka pet komunalnih vozila autosmećar, ukupne vrijednosti cca milion eura.

“Ova investicija predstavlja našu predanost očuvanju životne sredine i poboljšanju procesa upravljanja otpadom tj. bržem, pouzdanijem i još kvalitetnijem procesu sakupljanja i transporta otpada u gradu. Zato se nadamo i očekujemo podršku građana u dijelu poštovanja mjesta propisanih za odlaganje otpada, kako bi zajedno doprinijeli čistoći zajedničkih prostora i zaštiti životne sredine”, zaključio je Hot.

Izjava direktora: https://youtu.be/PJm9wxsp-mE

Kadrovi: https://youtu.be/KnUDa7zzztE

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: