Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Blečić: “Mjesne zajednice jedan od osnovnih subjekata zaštite i spašavanja”

Vršilac dužnosti komandira Službe zaštite i spašavanja Zdravko Blečić održao je danas sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica u susret ljetnoj požarnoj sezoni radi efikasnijeg odgovora na požare i druge vanredne situacije tokom ljetnih mjeseci.

Na sastanku je predstavljen rad, ali i kapaciteti ove posebne gradske službe. Razmatrane su preventivne mjere, važnost pravovremenog prijavljivanja incidenata, kao i unapređenje komunikacije između mjesnih zajednica i ove gradske službe.

“Mjesne zajednice su jedan od osnovnih subjekata zaštite i spašavanja i njihova uloga je značajna”, saopštio je Zdravko Blečić, v.d. komandira Službe zaštite i spašavanja, te najavio da će do kraja mjeseca biti otvoren vatrogasni punkt u Tološima, Zeti i Tuzima. Predstavnici mjesnih zajednica bili su slobodni da postave pitanja, daju sugestije, te usaglasili da je od suštinskog značaja kontinuirani rad na jačanju kapaciteta i resursa Službe zaštite i spašavanja, kao i na edukaciji i informisanju građana.

Ova služba će nastaviti da prati situaciju i sprovodi sve potrebne mjere kako bi ljetnja sezona protekla bez većih incidenata. Blečić je naveo da će tokom požarne sezone dronom snimati grad, a ukoliko dođe do požara, potrebno je pozvati vatrogasce na broj 123.

Za dodatne informacije, molimo kontaktirajte Službu zaštite i spašavanja na 020/658-151 ili putem e-mail adrese sluzba.zastite@podgorica.me.

Najnovije aktuelnosti:
Najnoviji aktuelni događaji:
Najnovije servisne informacije: